Breaking News

YPG içindeki Şengalli gençler intikam yeminleri ediyor

DICLE YÛSIF
TIL TEMIR – YPG saflarında yer alan Şengalli savaşçılar Til Temir direniş cephelerinde DAIŞ çetelerine karşı direniyor. Şengalli savaşçılar direniş cephelerinde, Şengal’de sivil halka yönelik DAIŞ çetelerinin gerçekleştirdikleri katliamın hesabını soracaklarını ve kurbanların intikamını alacaklarını söylediler.
Til Temir’in ön cephelerinde yer alan ve DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşılık veren YPG’li Rêber Şengalî, çetelerin Şengal’e yönelik saldırılarını hatırlatarak, “Peşmergeler Şengal halkını koruma sözü veriyordu ancak çeteler saldırdığında, peşmergeler kaçtı ve Şengal halkını çetelerin vahşi pençeleri arasında bıraktı. İlk süreler halkımızın silahları yoktu ve çetelere kötü uygulamalarda bulundular. Halkımızın Şengal dağına sığınmaktan başka çaresi yoktu. Hemen ardından HPG ve YPG/YPJ güçleri hawarımıza yetişti” dedi.
“Eğer HPG ve YPG güçleri hawarımıza yetişmeselerdi” diye belirten Şengalî, halkın kendini çetelerin elinden kurtaramayacağını belirterek şunları söyledi, “Êzidi halkına söz veriyorum tüm gücümle çetelere karşı savaşacağım ve halkımın intikamını çetelerden alacağım.”
Bir başka Şengalli YPG savaşçısı Rêbaz Şengalî, “Çeteler saldırdıklarında ailem kaçmak zorunda kaldı ve dağda bir haftadan fazla bir süre aç susuz kaldılar. edindiğimiz bilgilere göre, 5 binden fazla halkımız katledildi” dedi.
Aynı olayı bir daha yaşamamak için YPG’ye katıldı
Bir daha tarihte böyle olaylar yaşanmasın diye YPG saflarına katıldığını ifade eden Rêbaz Şengalî, özellikle Kürt kadınlarının çetelere karşı direnişinden etkilenerek YPG’ye katıldığını belirtti. YPG saflarına katıldıktan sonra kendi kültürünü tarihini de daha iyi anladığını söyledi.
‘Direniş meydanlarında Şengal’in intikamını alacağım’
Şimdiye kadar bu bölgedeki hemen hemen tüm direnişte yerini alan Rêbaz Şengalî, direniş sayesinde Şengal katliam kurbanlarını andığını ve her direnişin kendisinde çetelerden intikam alama ısrarını daha da büyüttüğünü dile getirdi.
“Gözlerimizle gördük” diyen YPG’li Tolvedan, tüm gücümle Şengal halkının intikamını alacağım dedi. gençlere çağrıda bulunan Tolvedan,  gençlere topraklarını terk etmemelerini ve kutsal devrime katılmalarını söyledi.
8 ay önce YPG saflarına katılan Rêbîn Şengal, YPG saflarına katıldıktan sonra kendi gücünün farkına vardığını dile getirdi. Gençlere kültürün, tarihin ve toplumun savunmasının YPG’den geçtiğini belirterek, saflara davet etti.
(ad)
ANHA





No comments