Breaking News

YPG: Operasyon sürüyor, Kobani’de 4 köy özgürleştirildi

HABER MERKEZİ – YPG savaşçılarının ilerleyişini durduramayan DAIŞ çeteleri, Serêkaniyê’de sivil halkı kalkan olarak kullanarak bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 2 YPG’li ve çok sayıda sivil yaşamını yitirdi. Kobani’de ise 4 köyde daha çete işgaline son verildi.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 19. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.
YPG Güçlerinin Serêkaniyê’nin güneybatısında DAIŞ çetelerine yönelik operasyonlarının da sürdüğünü kaydeden Basın Merkezi, “Önceki gece güçlerimiz düzenlenen operasyon ardından iki köyü özgürleştirmişti. Güçlerimizin ilerleyişi karşısında direnemeyen DAIŞ çeteleri bu alanda sivil halkı kalkan olarak kullanmaktadır. Rehin aldığı ve güçlerimizin ilerleyişlerini durdurmak amacıyla kalkan olarak kullandığı sivil halkın zarar görmemesi amacıyla güçlerimiz temkinli yaklaşmaktadır.
Bu çerçevede güçlerimiz çetelerin kalkan olarak kullandığı 30 sivili alandan tahliye etmiştir. Fakat hiçbir ahlaki kaidesi olmayan çete grupları bu alanda sivil halkın içinde bomba yüklü bir araç patlatarak 2 yoldaşımızın ve sayısı tespit edilemeyen sivilin şehit düşmesine yol açmıştır.
Güçlerimizin bu alandaki operasyonları devam etmektedir” dedi.
Kobani’de dört köy özgürleşti
Basın Merkezi açıklamasında DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direnişin 252. gününde 4 köyde daha çete işgaline son verildiği belirtildi.
Dün gece Kobanê’nin doğusunda çete işgali altındaki alanlarda yeni bir operasyon düzenlendiğini ifade eden YPG, Bu operasyon sonucunda Küçük ve Büyük Demircik, Küçük Mizxanê ve Kerquling köylerinin çetelerden temizlenerek özgürleştirildiğini bildirdi.
Açıklamada YPG güçlerinin bu köylerde çetelerin saldırılarında kullanmak amacıyla hazırladığı patlayıcı yüklü bir aracı da ele geçirdiği, ancak operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği kaydedildi.
(aç)
ANHA

No comments