Breaking News

YPG savaşçısını binler uğurladı

AMED – YPG savaşçısı Baran Aykul (Şêrko Amed) binlerce kişinin katıldığı törenlerle toprağa verildi. YPG’li Mehmet Kalkan (Rustem Berxwedan) ise Batman’a uğurlandı.
DAIŞ çetelerine karşı 6 Mayıs’ta başlatılan Komutan Rubnar Hamlesinde Sêrêkaniyê hattındaki çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Baran Aykul’un (Şêrko Amed) cenazesi, Kızıltepe Şenyurt (Dirbesîye) Sınır Kapısı’ndan alınarak Amed’e getirildi.
HDP Amed milletvekili adayları, Aykul’un ailesi ve binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Aykul’un tabutu, yerine getirilen dini vecibelerin ardından omuzlara alınarak Yeniköy Mezarlığı’ndaki “Şehitlik” bölümüne getirildi. “Rêya şehid rêya me PKK partiya me”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana YPG”, “Şehid namirin” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Aykul’un posterleri taşındı. Yürüyüşün ardından Aykul’un cenazesi okunan dualarla toprağa verildi.
‘O her an yüreğimizde’
Törende konuşan MEYA-DER Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Yaşar, “Aykul yoldaşımızı toprağa versek bile her an yüreğimizde ve mücadelemizde yaşayacaktır” dedi.
HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan ise, “Baran yoldaşın şahsında özgürlük ve mücadelesinde yaşamını yitirenlerin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. Rojava’nın daha önceden adı ve kimliği yasaklı bir coğrafya olduğunu kaydeden Aydoğan, yürütülen devrim mücadelesi ile Rojava’nın özgür bir kimliğe büründüğüne dikkat çekerek, “Bu halk, yürüdüğü devrim yolundan asla vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek de” diye belirtti.
Mücadelesini ve silahını kuzeni devraldı
YPG’li Aykul’un amcası Latif Aykul, yeğeninin özgürlük şehidi olduğunu belirtirken, amca Ahmet Aykul ise, “Şehit tüm Kürdistan halkının şehididir. Onunla onurluyuz ve başımız diktir” dedi. Yeğeni Aykul’un silahını oğlu Serhat’ın devraldığını söyleyen amca Aykul, “Senin silahını devralan kuzenin Şengal’de devrim mücadeleni sürdürüyor ve intikamını alacaktır” şeklinde konuştu.
Kalkan Batman’a uğurlandı
Yapılan törenin ardından kite, Yeniköy Mezarlığı morguna geçerek, Rojava’nın Hasekis kentinde DAİŞ’le girdiği çatışmada yaşamını yitiren ve Amed’de otopsisi yapılan YPG’li Mehmet Kalkan’ın, (Rustem Berxwedan) cenazesini, toprağa verilmek üzere memleketi Batman’a uğurladı.
foto arsiv

No comments