Breaking News

YPG: Til Dimşîd ve Seyyad köyleri geri alındı

HABER MERKEZİ – YPG, Kobani ve Til Temir-Hesekê arasındaki bölgeye yönelik çete saldırılarının büyük oranda püskürtüldüğünü, Til Dimşîd ve Seyyad köylerinde yeniden kontrolün sağlandığını bildirdi.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr kantonlarında DAIŞ çetelerinin saldırıları sonucu yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.  
DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 229. gününde devam ettiğini belirten YPG, dün akşam saatlerinde DAIŞ çetelerinin Kobanê’nin güneyindeki YPG mevzilerine yönelik bazı saldırılar düzenlediğini kaydetti.
Elganê, Sepeta Ereba ve Zerik köylerinde ayrı ayrı düzenlenen çete saldırılarının YPG güçleri tarafından püskürtüldüğü belirtilen açıklamada bu alanlarda yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği ifade edildi.
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada Cizîr Kantonu’nun batı sınır hattında çete gruplarıyla YPG güçleri arasında devam eden çatışmalara ilişkin de şu bilgiler verildi:
“Önceki gün DAIŞ çetelerinin Til Temir ve Hesekê arasında kalan bölgede düzenlediği saldırılar büyük oranda püskürtülmüştür. Güçlerimiz dün gece bu saldırılarda çetelerin girdiği Til Dimşîd ve Seyyad köylerine yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Çeteleri bu köylerden çıkaran güçlerimiz, alandaki hakimiyetini yeniden tesis etmiştir. Bu operasyon esnasındaki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir. Güçlerimizin bu alanlardaki arama tarama faaliyetleri devam etmektedir.”

No comments