Breaking News

YPG’den ‘Newroz Şehitleri intikam operasyonu’

TIL TEMIR – YPG/YPJ güçleri halkın talebi üzerine, Tıl Temır ile Hesekê arasındaki bölgede, DAIŞ çetelerine karşı “2015 Newroz Şehitleri intikam operasyonu” adıyla operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında şimdiye kadar 3 köy ve bir tepe çetelerden temizlendi.
Bölgedeki ANHA muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, YPG/YPJ güçleri dün gece saat 01.00’a, Tıl Temır ile Hesekê arasındaki bölgede, DAIŞ çetelerine karşı operasyon başlattı.
“2015 Newroz Şehitleri ve Heseke saldırılarının intikam operasyonu” adı verilen operasyonda YPG/YPJ güçleri ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
Operasyonda şimdiye kadar Nesret, Mehmud Kurd ve Ezam köyleri ile Til Mecdel köyüne bağlı bir tepe çetelerden temizlendi. Çetelerden temizlenen tepenin stratejik öneme sahip olduğu ve çetelerin bölgeye yönelik saldırılarını bu tepeden yaptıkları belirtildi.
Çatışmalarda çetelere ağır darbeler vurulurken, devam eden operasyon ve çatışmalar nedeniyle, detaylı bilgi alınamadı.
YPG savaşçıları, dün gece Tıl Temır’e bağlı Til Mense ve Xebiste köylerinde de çetelere 3 ayrı eylem gerçekleştirdi. Eylemler sonucuda 2 çetenin öldürüldüğü belirtildi.
Öte yandan DAIŞ’a karşı Uluslararası Koalisyon’a bağlı savaş uçakları da, bölgedeki çete noktalarını bombaladı.
(ekip/aq)
ANHA





No comments