Breaking News

YPG’den uyarı: Olası bir saldırıya en sert şekilde cevap verilecek!

EFRÎN – YPG Komutanlığı, Halep’in Şêxmeqsud alanı ve Efrîn çevresinde Cephet El-Nusra ve diğer bazı çete gurupları tarafından geliştirilen tahrik edici saldırılar ve sivil halka yönelik kaçırma ve alıkoyma suçlarına sessiz kalınmayacağı uyarısında bulundu.
YPG Efrîn Kantonu Komutanlığı yazılı bir açıklama yayınlayarak Haleb’in Şêxmeqsud bölgesi ve Efrîn çevresinde Cephet El Nusra ile onun çevresinde toplanan çete gruplarının sivil insanları kaçırma suçlarının artığını açıkladı. YPG Efrîn Komutanlığı açıklamasında, işlenen suçlara sesiz kalınmayacağı ve olası bir saldırıya en güçlü şekilde cevap verileceğini duyurdu.
YPG’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
“Bilindiği gibi bir süredir Halep Şêxmeqsud alanı ve Efrîn çevresinde Cephet El-Nusra ve bazı çete gurupları, güçlerimize yönelik tahrik edici saldırılar içinde bulunmaktadır. Aynı zamanda sivil halka yönelik kaçırma ve alıkoyma suçları işlenmektedir.
En son Cephet El Nusra ve kendisine bağlı çete gurupları yaptıkları bir açıklamayla Şêxmeqsud mahalesine yönelik saldırı tehdidinde bulunmuştur. Biz YPG olarak Haleb’in Şêxmeqsud mahalesine yönelik olan tehditlere karşı sessiz kalmayacağımızı şimdiden duyuruyoruz.
Her hangi bir saldırı durumunda saldırganlara en sert şekilde karşılık verilecektir.
YPG olarak Rojava’da  halkımızı  nasıl savunuyorsak, halkımızın yaşadığı tüm bölgeler de daha güçlü bir şekilde savunulacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu arada tüm değerli Özgür Suriye Ordusu bileşenlerine ve Arap halkımıza çağrımız şudur: YPG olarak tüm halkların savunma gücüyüz. Halklarımız düşmanın ve çete guruplarının oyunlarına ve tahriklerine gelmemelidirler.”
(ak/aç)
ANHA

No comments