Breaking News

YPG’yi karalama girişimlerine karşı ortak tavır

SERÊKANIYÊ – Kimi çevrelerin ‘Cizîr kantonunun batısında özgürleştirilen köylerde YPG halka baskı yaparak alandan çıkarıyor’ söylemleriye YPG güçlerini karalama girişimlerine karşı Liwa El-Tehrir, Şerêkaniyê Kardeşlik Meclisi, YPG ve köylüler ortak tavır koydu.
YPG Halkla İlişkiler Merkezi, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Liwa El-Tahrir, Serêkaniyê Özgür Yaşam ve Kardeşlik Meclisi, bölgenin DAIŞ çetelerinden özgürleştirilmesi hamlesi ve YPG’yi karalamak amacıyla geliştirilen çabalarla ‘özgürleştirilen köylerde YPG halka baskı yaparak alandan çıkarıyor’ iddialarına ilişkin orak bir basın açıklaması yaptı.
Ortak açıklama, Serêkaniyê’nin güneybatısında yer alan ve geçtiğimiz günlerde DAIŞ işgalinden kurtarılan Bîr Şemo köyünde yapıldı.
Açıklamaya adı geçen örgüt ve kurumların yaınısıra YPG operasyonuyla DAIŞ çetelerinin zulmünden kurtarılan köylüler de katıldı.
Açıklamada YPG adına konuşan Halkla İlişkiler Komitesi Sorumlusu Hisên Koçer, Komutan Rubar hamlesinin 6 mayısta, bölge halklarının talebi üzerine başlatıldığını hatırlatarak, hamlenin büyük başarılarla devam ettiğini söyledi.
‘Hamle halkın talebi üzerine başlatıldı’
Hisên Koçer; hamlenin, DAIŞ çetelerinin işgal ettiği ve bölgeye yönelik saldırılarını geliştirdiği köy ve alanların çetelerden temizlenmesi alanların temizlenmesi hedefiyle başlatıldığını dile getirerek “DAIŞ çeteleri patlayıcı yüklü araçları bu alanlardan getiriyordu ve bölgedeki halk da onları zulmü ve baskısından dolayı göç etmek zorunda kalıyordu” dedi.
Başlatılan hamlede bugüne kadar yüzlerce köyün özgürleştirildiğini ve YPG/YPJ direnişinin tüm hızıyla devam ettiğini de söyleyen Koçer, şu an bile Bîr Şemo köyünün 3-4 km aşağısında halen şiddetli çatışmaların devam ettiğine dikkat çekti.
‘Çete merkezinde insan kalmamıştı’
Hisên Koçer, “YPG’ye yönelik töhmet ve iddialar tamamen asılsızdır ve gerçeği yansıtmıyor. Çetelerinişgal ettiği ve halka zulüm uyguladığı bu alanın özgürleştirilmesi talebi zaten halkın kendi talebidir. Şu an köylüler de bizim yanımızda. DAIŞ çetelerinden özgürleştirilen köylerde halkımız kendi evlerinde, kendi mülkü üzerindedir. Tıl Xenzîr, Rawiya, Dehma köyleriyle Mebruka kasabasını DAIŞ çeteleri askeri karargaha ve çete merkezine dönüştürdüğü için zaten halk buralarda kalmamıştı” dedi.
‘Operasyon Liwa El-Tahrir’le ortak yürütülecek’
Bölgede tek bir çete kalmayanıcaya kadar operasyonlarının kararlılıkla süreceğini de belirten Koçer, “Cizîr kantonu tamamen çetelerden temizlenene kadar operasyonumuz Liwa El-Tehrir Taburu ile birlikte ortak yürütülecektir. Bölge halkından isteğimiz de tüm güçlerimize destek olmalarıdır” dedi.
Lîwa El-Tahrir: YPG’yle daha birçok başarı kazanacağız
Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Liwa El-Tahrir taburu adına konuşan Azad Ebu Mıhemed de şunları kaydetti: “Biz YPG/YPJ direnişine tanık olduktan sonra anladık ki, bölgede hiç bir halk tek başına yaşayamaz. Çünkü Rojava’da Kürt, Arap, Asuri ve Suryani, Ermeni ve Çerkezler yaşamakta ve tüm halklar güçlü toplumsal lişkilerle içiçe geçimiştir. Bu temelde YPG güçleriyle bir yıl önce ortak bir açıklama yaparak ‘bir sonraki ortak açıklamamızı özgürleştrilen köylerde birlikte yapacağız’ demiştik. Işte bugün gerçekleşen ortak basın açıklamamız, verdiğimiz bu sözün ispatıdır. Sözde ‘İslam’ adını kullanan DAIŞ ve benzeri çetelerin islamla bir alakaları olmadığı gibi, özünde müslümanlığı tüm dünyanın gözünde karartmaktan başka birşey de yapmıyorlar. Önümüzdeki süreçte ortak başarılar temelinde YPG ile buna benzer ortak bir çok açıklama yapacağımıza inanıyoruz.
‘Direnişçi güçlerden beklentilerimiz büyük’
Ebdulrezaq El-Hilo da Serêkaniyê Özgür Yaşam ve Kardeşlik Meclisi adına yaptığı konuşmada YPG/YPJ, ÖSO’ya bağlı Liwa El-Tahrir güçleri sayesinde, iki yıldan bu yana DAIŞ çetelerinin işgali altındaki bir çok köyün son günlerde işgalden kurtarılarak özgürleştirildiğini belirtti.
El-Hilo ayrıca, başlatılan operasyonun büyük bir direnişle davam ettiğini ve direniş güçlerinden büyük umut bağladıklarını, beklentilerinin büyük olduğunu sözlerine ekledi.
(rb/aç)
ANHA



No comments