Breaking News

YPG/YPJ savaşçıları son yolculuklarına uğurlandı

ŞIRNAK – Kobani direnişinde yaşamını yitiren YPG’li İbrahim Cin’in cenazesi Beytüşşebap’ta, YPJ’li Ayten Gök’ün cenazesi ise Güçlükonak’ın Şewê köyünde düzenlenen kitlesel törenlerle toprağa verildi.
Kobani’ye yönelik DAIŞ saldırılarında 10 Ekim 2014’te yaşamını yitiren YPG’li İbrahim Cin’in (Siyabend Zinar) cenazesi memleketi Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde on binlerce yurttaş tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Beytüşşebap’a kadar yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde getirilen YPG’li Cin’in cenazesi, geçtiği bütün güzergahlarda kadınların zılgıtları ile karşılandı. DBP ilçe binasında yapılan törende konuşan MEYADER Cizre Şube Eşbaşkanı Mele Kasım Yiğit, “Kürt halkı bugün Ortadoğu’da insanlığa öncülük etmektedir. İnsanlık özgürlük mücadelesi ile var oldu” dedi.
Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili adayı Ferhat Encü, YPG’li Cin’in Ortadoğu’da özgür bir yaşamın inşası yolunda canını siper ettiğini belirterek, “İbrahimler hem DAIŞ çetelerine karşı, hem de AKP’ye karşı olan bu mücadelede şahadete ulaştılar. AKP’nin elinde Kobanê’de DAIŞ çetelerine karşı savaşan çocuklarımızın kanı var. Ama burada halkımıza söz veriyoruz ki özgürlüğün inşası için çalışacağız. Biz bu kirli politikalara karşı mücadele edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından on binlerce yurttaş, Asri Mezarlığı’na kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. YPG’li İbrahim Cin’in cenazesinin defnedilmesinin ardından kitle Halk Meydanı’nda kurulan taziye çadırında aileye başsağlığı dileğinde bulundu.
Kobani’de DAIŞ çeteleri ile 20 Ekim 2014 tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Ayten Gök’ün (Dîdar Gabar) cenazesi ise yüzlerce yurttaşın katılımıyla Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Şewê köyünde toprağa verildi.
Urfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Güçlükonak’a doğru yola çıkarılan Gök’ün cenazesi, ilçe girişinde bulunan köprü üzerinde yurttaşlarca karşılanarak, konvoyla Sewê köyüne götürüldü. Aralarında HDP Şırnak milletvekili adaylarının da bulunduğu yüzlerce yurttaş tarafından köye getirilen cenaze, YPG/YPJ bayrakları ile karşılanarak, “Bijî Serok Apo”, “Katil DAIŞ işbirlikçi AKP” sloganları ile köy mezarlığına kadar omuzlarda taşındı.
Mezarlıkta defin işlemleri ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili adayı Leyla Birlik, Kürt halkının edindiği kazanımları özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere borçlu olduğunu söyledi.
YPJ’li Gök’ün babası Hekim Gök ise kızının Kürdistan’daki binlerce genç gibi özgürlük mücadelesinde yerini aldığını belirterek, “Önümüzde Kürt özgürlük mücadelesi ve Kürt halkı açısından tarihi önemi olan bir seçim var. Kürtçe konuşan ve ben Kürt’üm diyebilen herkesin DAIŞ çetelerinin destekçisi AKP yerine kendisine, yani HDP’ye oy vermelidir. Böyle bir dönemde AKP’ye oy veren Kürtler kendisinden utanmalıdır” dedi.
(ekip/aç)

No comments