Breaking News

YPJ savaşçısı için görkemli uğurlama

ŞIRNAK – 2 ay süren tedavisine rağmen kurtarılamayan YPJ savaşçısı Savuşka Spêrtî’nin cenazesi Silopi’de, binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Cizîr bölgesinde kaza sonucu yaralanan ve 2 aydır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren YPJ’li Saliha Tanrıkulu’nun (Savuşka Spertî) cenazesi, yaklaşık on bin kişinin katıldığı bir törenle Şırnak’ın Silopi ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Ailesi ve MEYA-DER yöneticileri tarafından Hewlêr Rızgari Hastanesi’nden alınan ve otopsi işlemleri için Amed Adli Tıp Kurumu’na götürülen YPJ’li Tanrıkulu’nun cenazesi, işlemlerin ardından Şırnak’ın Nêrduş bölgesinde kitlesel bir şekilde karşılandı.
“Şehît namirin” ve “Ey şehîd xwîna te erdê namîne” sloganlarıyla Silopi’ye doğru yola çıkarılan Tanrıkulu’nun cenazesi, Cudi Mahallesi Şehitlik Camisi önünde de kitlesel olarak karşılandı. YPJ savaşçısı Tanrıkulu’nun, YPJ bayrağına sarılı tabutu kadınlar tarafından omuzlanarak, dini vecibeleri yerine getirilmek üzere camiye taşındı.
Ellerine kına yakıldı
Dini vecibeleri yerine getirilen YPJ’li Tanrıkulu’nun ellerine arkadaşları tarafından kına yakıldı. Kadınlar tarafından tekrardan omuzlanan YPJ’li Tanrıkulu’nun tabutu, on bine yakın kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşle Kobani Mahallesi’nde bulunan mezarlığa getirildi. Yürüyüşün en ön saflarında yer alan kadınlar, kürt halk önderi Abdullah Öcalan, PKK’nin öncü kadrolarından Mahsum Korkmaz (Egîd) ve YPJ savaşçısı Tanrıkulu’nun posterlerini taşıdı.
Gençler tarafından dev kesk u sor u zer flama açıldı. Sloganlar eşliğinde mezarlığa gelen kitle burada koridor açarak YPJ’li Tanrıkulu’nun tabutunun üzerine çiçekler bıraktı. Tanrıkulu’nun cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.
‘Gençlerimizin mücadelesi birliğimizin simgesidir’
Defin işlemlerinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan MEYA-DER Cizre Şubesi Eşbaşkanı Kasım Yiğit, başta Tanrıkulu ailesi olmak üzere Kürdistan halklarına başsağlığı diledi. Yiğit, “Kürdistan gençlerinin Rojava’da göstermiş olduğu direniş ve mücadele tüm dünyada birlik ve beraberliğin simgesi haline gelmiştir. Şehitlerimiz, Kürdistan’ın dört parçasında bize birlik ve beraberliğin, insanlık onurunun kurtuluşunun mücadelesini emanet ettiler. Bizler de bu emanete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.
Törende Mahabad serhildanı selamlandı
Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Adayı Leyla Birlik, YPJ savaşçısı Tanrıkulu’un şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşmalarını yitirenleri anarak, “Özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda eden gençlerimiz bizim en büyük değerlerimizdir” dedi. Ferinaz Xosrawanî’ye yapılan saldırının ardından Mahabad’da yaşanan direnişi selamladıklarını ve Ferinaz şahsında yapılan saldırının tüm Kürt ve Kürdistan halkına yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayan Birlik, “İran rejimi Arinlerin, Viyanların, Beritanların attığı zılgıtların korkusunda boğulacaklar” dedi.
‘Öcalan’ın başı sağolsun’
YPJ’li Tanrıkulu’un annesi Naze Tanrıkulu ise başta kürt halk önderi PKK Lideri Abdullah Öcalan olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi YPJ’li Tanrıkulu için Kobanê Mahallesi’nde kurulan taziye çadırlarına geçti.
(ekip/aç)
ANHA

No comments