Breaking News

2 Fedai için görkemli tören

SERÊKANIYÊ – DAIŞ çetelerinin katliam planını boşa çıkararak yaşamını yitiren 2 Anti- terör birimi üyeleri Gerilla Zerdeş ve Çektar Serêakniyê’nin cenazeleri, binlerce kişinin katılımıyla Rustem Cudi şehitliğinde toprağa verildi.
3 Hazrian’da DAIŞ çetelerinin patlayıcı yüklü iki TIR’la sivil hakla yönelig geliştirmek istediği katliamı önlemek için fedayi eylem gerçekleştirerek saldırıları durduran anti terör birimi üyesi Gerila Zerdest (Ebdulqadir Qıdo) ile Çekdar Serêkaniyê’nin (Beytulah Ozan) cenazesi, binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle Dirbêsiyê’nin Berkevirê köyündeki Rustem Cudi Şehitliğinde toprağa verildi.
Binlerce kişi iki fedainin cenazesini Serêkaniyê’deki Roj Hastanesi’nden alarak, konvon halinde sloganlar eşliğinde, Dirbêsiyê ‘ye bağlı Berkevirê köyündeki Ş.Rustem mezarlığına götürmek üzere yola çıktı.
Şehitliğe yaklaşıldığında halk savaşçıların cenazesini omuzlayarak YPG-YPJ’ye bağlılık sloganlarıyla mezarlığa kadar yürüdü.
Burada YPG savaşçıları ile anti terör birimleri askeri tören düzenledi. şehitler anısına saygı duruşunun ardından Serêkaniyê Şehit Aileleri Kurumu eşbaşkanı Eli Qoqyan konuştu. Tüm Kürt halkına başsağlığı dileyen Qoqyan, “her iki savaşçımız halkı korumak için kendi bedenlerini siper ederek, çetelerin bomba yüklü aracını etkisiz kıldırlar. Bizler için danlarını feda ettiler” dedi.
Daha sonra YPG halkla İlişkiler sorumlusu Huseyin Koçer söz alarak “güçlerimizin gösterdiği bu büyük direniş ve fedailiğin kaynağı Kürt Halk Önderi Abdlullah Öcalan’ın özgür yaşam felsefesidir. Bugün bu şehitlerimizi uğurlarken şunu hiç bir zaman untumamalıyız; bu şehitler halkımzın özgür yaşamımı ve geleceğini savunmak için şehit olmuşlardır. Şehitlere söz veriyoruz, yolları yolumuz olacaktırˮ dedi.
‘Anne zılgıt çek, kardeşim rahat uyusun!’
YPG savaşçısı Gerilla Zerdeşt’in ailesi adına konuşan kardeşi Hesen  Qıdo da şunları dile getirdi: “Bugün yas tutacak gün değildir, bugün zaferi kutlama şenliğidir. Şavaşçılarımız bugün bize büyük başarılar sunmuşlardır. Kardeşim bugün ülkesinin damadıdır. Anne, zılgıt çek ki kardeşim rahat uyusun!”
Yapılan konuşmalardan sonra savaşçıların cenazeleri zılgıtlar ve “Şehid Namirin”, “Bijî Berxwedana YPG’ê” sloganları eşliğide toprağa verildi.
(rb/aç)
ANHA









No comments