Breaking News

3 gün aç susuz kaldılar, yardımlarına YPG koştu

TIL TEMIR – DAIŞ çetelerinden kaçarak Kizwan daglarının eteklerine sığınan, orada 3 gün boyunca aç, susuz kalan Bedi köylülerinin yardımına YPG savaşçıları koştu. Bölgeyi DAIŞ çetelerinden temizledikten sonra YPG, dağda mahsur kalan Bedia köylülerine yemek ve su götürdü.
Til Temir kentinin güneyinde yer alan Bedia köylüleri, DAIŞ çetelerinin saldırılarından dolayı köylerini terke ederek Kızwan dağlarının eteklerine sığındı. 10 gün boyunca DAIŞ çeteleri tarafından kuşatılan köylüler, son üç günde su ve ekmekleri bitince, dağda 50 dereceyi bulan sıcaklarda helak oldu.
20 çocukla birlikte açlık ve susuzluktan bitkin düşen köylüler, DAIŞ çetelerin korkusu ve yaşanan çatışmalardan dolayı yerlerinden hareket edemez duruma geldi.
YPG’liler köylüleri kurtardı
YPG savaşçıları bölgeyi ve Bedia köyünü DAIŞ çetelerinden temizledikten sonra, dağın yamaçlarında mahsur kalan köylüleri de kurtararak onlara yardımda bulundu.
YPG savaşçıları günlerce aç ve susuz kalan köylülere su ve yemek ulaştırarak ölümden kurtardı, ardından da köylerine dönmelerine yardımcı oldu.
Köylülerin yardımına koşan YPG’lilerden Demhat Cudi, köylüleri ilk gördüklerinde çok perişan bir durumda olduklarını belirterek; “DAIŞ çeteleri yol ve köprüleri patlatarak köy ve şehiri birbirine bağlayan ulaşımı koparmıştı. Böylece köylülerin şehirle olan ulaşımı kesilmiş olduğundan köylülere yardım ulaştırmak da çok zordu. Ama köylülere yardım etmek de en az çetelere karşı savaş kadar bizim asli görevlerimizden biridir” dedi.
Köy halkı, YPG’nin sadece kendilerini savunmakla kalmadığını, aynı zamanda yaşamsal ihtiyaçlarını da temin ettiklerini belirterek YPG’nin kendilerine yardımcı olmasından mutlu olduklarını dile getirdi.
(rb/aç)
ANHA

No comments