Breaking News

4 YPG savaşçısı Kandil’de toprağa verildi

KANDİL – Cizîr bölgesinde DAIŞçetelerine karşı yürütülen Komutan Rubar hamlesinde yaşamını yitiren ve dün Rojava’dan uğurlanan 4 YPG savaşçısının cenazeleri Kandil’de düzenlenen törenle toprağa veridi.
YPG savaşçıları Ezda Maku (Sara Adempur), Şoreş Şoreşger (İbrahim Qasimî) , Taylan Pir (Abdullah Qasimî) ve Şoreş Şepol ( Hiwa Hojdar) Kandil’de ‘Mehmet Karasungur Şehitliği’nde yapılan bir törenle son yolculuklarına uğurlandı. Törene KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, KODAR Koordinasyon Üyesi Mazlum Heften ile  yaşamını yitiren savaşçıların aileleri ve gerillalar katıldı.
Özgürlük mücadelesi şehitler sayesinde gelişiyor
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu,  Rojava’da yaşamını yiterenleri ve 1 Haziran hamlesini başlatan, bu hamlenin başarıya ulaşmasını sağlayan ve bu mücadelenin bugüne kadar yükselerek gelişmesinde büyük emekleri olan PKK şehitleri Mahir, Medeni, Munzur, Sorwxîn, Nucan, Şevger, Sılav ve tüm şehitleri minnet ve saygıyla andı.
Karasu devamla şunları dile getirdi: “Eğer bugün Kürdistan’ın dört parçasında özgürlük mücadelemiz yükselerek gelişiyorsa, bunu bize sağlatan şehitlerimizdir. Bugün Ortadoğu’da çok büyük bir savaş verilmektedir. Her güç kendisini siyasi olarak etkin kılmak için bu savaşın içine girmiş bulunmaktadır. Kürt halkının düşmanları fazladır ama Kürt halkının yiğit evlatları tüm bu saldırılara karşı direnerek bütün bu engelleri aşmaktadır.”
Kürtler tüm Ortadoğu’yu özgürleştirecek
Tarihteki Kürt yiğitlik gerçeğini bugün bu 4 YPG savaşçısının tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Mustafa Karasu, “Şehitler partisi olan PKK, fedailer ordusu olan HPG,  kesinlikle Haki Karer yoldaştan, Amed zindanında direnen büyük kahramanlarımızdan, Agit’ten, 1 Haziran hamlesini başlatan yoldaşlarımızdan, Rojava’daki bütün yoldaşlarıma kadar bu mücadelenin yükseltilmesinde rol oynayanların izinde yürüyerek onların anısına bağlılığın gereği kesinlikle tüm Kürdistan’ı özgürleştireceklerdir. Kürt halkı sadece Kürdistan’ı değil, bu büyük özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle Önder Apo’nun çizgisinde tüm Ortadoğu’yu özgürleştirecektir. Bugün Ortadoğu’nun halkları da Kürdistan Özgürlük Hareket’ine umutla bakmaktadır. Gerçekten halkların umudu durumundayız. Bugün halkların umudu bizleriz. Bu temelde şehitlerimizi bir daha saygı ve minnetle anıyor onların anısını kesinlikle başarıya götüreceğimiz sözümüzü bir daha yeniliyoruz” diye konuştu.
Bugün Kürdistan’ın dört parçasında ezilen halklara karşı yapılan saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirten KODAR Kordinasyon Üyesi Mazlum Heften, “Başta Önder Apo ve tüm halkımıza söz veriyoruz ki bu acımasız ve haksız saldırılara karşı şehitlerimize layık bir şekilde cevap verilecektir” dedi.
‘Başımız dik, onurluyuz!’
Çocuklarının bu onurlu yolda yaşamlarını vermesinden dolayı başlarının her zaman dik olacağını belirten YPG savaşçılarının aileleri de, Rojava’da yaşamlarını yitiren şehitlerinin takipçileri olacaklarını belirttiler.
Yapılan konuşmaların ardından 4 YPG savaşçısı sloganlarla toprağa verildi.
(aç)



No comments