Breaking News

5 savaşçının cenazeleri Bakur’a uğurlandı

​DÊRIK – DAIŞ çetelerine karşı direnişte yaşamını yitiren 4 YPG/YPJ ile bir MLKP savaşçısı, Dêrik^te düzenlene törenle Sêmalka kapısından Başurê Kurdistan’a ulaştırıldı. Şehitlerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilmek üzere xabur kapısından Bakurê Kurdistan’a uğurlanacak.
DAIŞ çetelerine karşı Cizîr bölgesinde devam eden mücadelede yaşamlarını yitiren YPG/YPJ savaşçıları  Gulan Hakkari, Helin Bagok, Hogır Civyan ve Berxwedan Hezex ile MLKP savaşçısı Mazlum Aktaş’ın (Halil Aksakal) cenazeleri, bu sabah saat 09.00’da Dêrik hastanesinden alındı.
Dêik, Girkê Legê ve köylerinden yüzlerce yurttaşın YPG/YPJ ve TEV DEM bayrakları ile şehit posterlerini taşıyarak katıldığı törende sık sık “Şehid namirin” ve “Bijî berxwedana YPG’ê” sloganları atıldı.
Araç konvoyu hailnde cenazeler Semalka kapısına doğru yola çıkarıldı.
Sêmalka Sınır Kapısında şehitler için askeri tören düzenlenerek Şehit Aileleri Kurumu ve TEV DEM adına konuşmalar yapılarak şwhitlerin mücadelesine bağlılık sözleri yinelendi.
Konuşmalar ardından 5 savaşçının cenazeleri sloganlar arasında YPG/YPJ savaşçılarının oluşturduğu koridor arasından Başurê Kurdistan’a geçirildi.
Cenazlerin Xabur kapısından Bakur’a ulaştırılmaları ve otopsi işelmlerinden sonra memleketlerinde törenlerle toprağa verilmeleri bekleniyor.
(aç)
ANHA
foto arsiv
foto arsiv

No comments