Breaking News

Arap aşiretler YPG’nin zaferini kutladı

SERÊKANIYÊ – YPG Halkla İlişkiler Merkezi’ni ziyaret eden Beggara ve Herb aşiret ileri gelenleri, YPG/YPJ savaşçılarını Cizir Kantonu’nun batı cephesinde kazandıkları zaferlerden dolayı kutladı.
YPG savaşçılarının “Komutan Rubar Hamlesi” çerçevesinde Serêkaniyê bölgesinin batısındaki bir çok yerleşim bölgesini DAIŞ çetelerinden temizlemesinden sonra arap Beggara ve Herb aşireti ileri gelenleri, Serêkaniye’deki YGP Halkla İlişkiler Merkezini ziyaret ederek kazanılan zaferlerden dolayı savaşçıları kutladı.
Halkla İlişkiler merkezini ilk olarak Kızwan Dağının eteklerinde bulunan Beggara aşiretine ait Lîlan, El-Hecoz, Til Leben, Til El-Meiz, Xezna, Şêx Şiblî ve Suker El-Hemir köylerinden gelen aşiret ileri gelenleri ziyaret etti.
Aşiret üyeleri, YPG Diplomatik İlişkiler Komitesi sorumlusu Hisên Koçer, TEV DEM ve PYD üyeleri tarafından karşılandı
Ziyarette konuşan Begera aşiret reisi Hacim Ebdilkerîm El-Îsa kazanılan zaferleri kutlayarak, bundan sonra bölgede komün ve meclisler vasıtası ile nasıl örgütlenmeleri gerektiği husun da görüş alışverişi yaptı.
Daha sonra söz alan Hisên Koçer ise bölgenin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, bütün bölge halklarının DAIŞ çetelerine karşı YPG etrafında birlik olması gerektiğini söyledi.
Begera aşiretinin komün ve meclislerini kurarak, kendi kendilerini yönetmelerini ve YPG/YPJ saflarında bölgeyi korumak için yardımcı olmalarını istedi.
Ziyarette konuşan TEV DEM Meclis Üyesi Xelîl Osman da toplumun çete saldırılarına karşı örgütlendirilmesi gereğine dikkat çektiği konuşmasında bundan dolayı Begera aşiretinin kısa bir zaman içinde kendisini bu doğrultuda örgütlemesi gerektiğini söyledi.  Ji ber vê yekê divê êla Begara xwe di demeke nêz de bi rêxistin bike.”
Bu toplantıdan sonra aynı şekilde Herb aşireti ilerli gelenleri de merkezi ziyaret etti. YPG Diplomasi Komitesi üyesi Hisên Koçer ve PYD yetkililerince karşılanan aşiret üyeleri adına aşiret büyüklerinden Şêx Ebdilkerîm Ubêdo YPG/YPJ savaşçılarının DAIŞ çetelerine karşı elde ettiği zaferlerin kutlu zaferler olduğunu söyleyerek, bunun Ortadoğu’yu savunmak anlamına geldiğini söyledi. YPG savaşçılarının çetelere karşı kazandığı zaferden dolayı savaşçıları kutlayan Ubedo, Arap aşiretleri olarak her zaman YPG ve YPJ savaşçılarına destek vereceklerini söyledi.
Ziyarette konuşan YPG ve PYD yetkilileri ise YPG’nin hiçbir zaman halklar arasında ayırım gözetmediğini vurgulayarak, savaşçıların bölge halklarını her zaman korumaya devam edeceğini söylediler.
(lg)
ANHA

No comments