Breaking News

Beth Nahrin, DAIŞ ve işbrilikçilerine karşı savaşmaya çağırdı

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin kanlı katliam provasını lanetleyen Bethnahrin Ulusal Konseyi, ‘insanlığın DAIŞ’ı piyon gibi kullanan güçleri de DAIŞ’la birlikte mahkum edeceğini, gerici ve çağdışı hiçbir gücün halkların özgürlük mücadelesi karşısında duramayacağını belirtti. Beth Nahrin, “Ortadoğu halklarını ve dünya insanlığını omuz omuza dayanışmaya ve çeteler ile onların işbirlikçilerine karşı savaşmaya çağırıyoruz” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB), Mezopotamya ve Anadolu’da halkların ortak bir yaşamı inşa etme mücadelesinin başarılı bir şekilde ilerledikçe gerici güçlerin planları boşa çıktığı ve vahşi saldırıların arttığını belirtti.
Bundan dolayı Ortadoğu halklarının el ele vererek, tarihin en büyük direnişini sergileyip, ortak bir geleceği hedeflemesi gerektiğini belirten MUB, “Süryani-Asuri-Keldani-Arami halkına da bu kritik süreçte tarihi bir rol düşmektedir. Çünkü halkımız diğer ezilen halklar gibi var olma savaşını vermekte ve halklarla birlikte her cephede yer alma iradesini mücadelemizin öncülüğünde sergilemektedir” dedi.
7 Haziran seçimlerinde halkların elde ettiği zaferle, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP hükümetinin tek kişilik sistemine son verildiğine de dikkat çekilen MUB açıklamasında şunlara yer verildi: “15 Haziran 2015 tarihinde özgürlük savaşçıları Tıl Abyad şehrini IŞİD vahşet örgütünden kurtararak, Gozarto ve Kobanê kantonlarını birleştirdiler. 7 Haziran’da Erdoğan, 15 Haziran’da DAIŞ aldıkları ağır yenilginin intikamını almak için, daha önce uygulayıp da istedikleri sonucu almadıkları katliam planlarını tekrar devreye soktular. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kuzeydoğu Suriye’de halkların DAIŞ’a karşı kazandıkları mevzileri hazmetmediğini, 20 Haziran dünya mülteciler gününde Mardin’in Midyat ilçesinde yaptığı konuşmayla zihniyetini teşhir etmiştir. Suriye’de halkların gelişmesine ve DAIŞ’ın yenilgisine izin vermeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. 25 Haziran 2015 tarihinde DAIŞ vahşet örgütünün Kobanê ve Hasakê şehir ve köylerine karşı giriştiği saldırı ve gerçekleştirdiği barbarca katliamlarla daha iyi anlıyoruz.
DAIŞ vahşet örgütü 25 Haziran’da Kobanê ve Hasake’ye yaptığı barbarca saldırılar sonucu çocuk, kadın, yaşlı, genç onlarca sivil katledildi, onlarcası da yaralanmıştır. Binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştır. DAIŞ’ın bu kanlı saldırıları halkların direnişiyle yenilgiye uğrayacağından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Habur, Abdul Aziz dağını özgürleştirilmesi ardından, Tıl Abyad ve Ayn İsa zaferleriyle DAIŞ vahşet örgütünün nefes boruları kesilmiş ve Akçakale üzerinden gelen ikmal yolu kapatılmıştır. Daha önce Cazza, Tıl Hamis, Tıl Bırak, Şengal vd. alanlarda uğradığı hezimeti bundan sonra Rakka, Carablus ve her yerde tadacaktır. DAIŞ’ı bir piyon gibi kullanan güçlerde bilmelidirler ki insanlık onları da DAIŞ’la birlikte mahkum edecektir. Gerici ve çağdışı hiçbir güç halkların özgürlük mücadelesi karşısında duramayacaktır. Habur ve Tıl Abyad zaferi Mezopotamya ve Ortadoğu halklarının özgürlük müjdesidir.
Kobanê ve Hasakê’de gerçekleştirilen alçakça katliamları şiddetle lanetliyor, mücadelemiz her alanda insanlık değerlerine ve onuruna saldıran düşmanlara karşı devam edecektir. Zafer halkların olacaktır. Bu nedenle Ortadoğu halklarını ve dünya insanlığını omuz omuza dayanışmaya ve çeteler ile onların işbirlikçilerine karşı savaşmaya çağırıyoruz.”

No comments