Breaking News

Burkan El-Firat: Faşist zihniyetle her yerde mücadele edeceğiz

HABER MERKEZİ – Kobani halkına dönük katliamın zeminini  Türk devleti ve Suriye Ulusal Koalisyonunun beyanatlarından aldığını belirten Burkan El-Firat güçleri, “Faşist zihniyetin sivil halkı katletmedeki ısrarı her yerde halkın huzur ve güvenini tesis etmeyi amaçlayan ulusal güçleri karşısında bulacaktır” diyerek çetelere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.
Burkan El-Firat Oprasyon Odası, yazılı bir açıklama yaparak Kobani’de Türkiye’den gelen DAIŞ çetelerinin gerçekleştirdiği sivil katliamı lanetledi ve uluslararası örgütler ve Birleşmiş Millletler’i, bu katlimda parmağı olanlar hakkında soruşturma başlatmaya çağırdı.
Burkan El-Firat güçlerinin açıklaması şöyle:
“Kobani halkı, perşembe sabahı gözlerini DAIŞ çetelerinin en kirli katliamlarından biriyle açtı. DAIŞ çetelerinin kadın, yaşlı çocuk demeden geliştirdiği katliamın tarihte benzerine az rastalnır.
YPG ve Burkan El-Firat’ın uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle DAIŞ çetelerine karşı, Girê Spî de dahil büyük başarılar elde etmesinin hemen ardından kobani’de sivil halka karşı bu katliam gerçekleştirilmiştir. Çetelerin bu katliamı, zeminini Suriye Ulusal Koalisyonu ve AKP hükümetine bağlı kurum ve şahsiyetlerin beyanatlarından almıştır.
Herkese ayan olan şudur ki; şu anda Suriye’de Burkan El-Firat’ın öncülüğünü yaptığı toplumsal adalet, demokrasi ve insanlık değerlerinin egemen kılınmasını öngören projesi ile buna karşı tekçi-faşist zihniyet sahipleri ve yerel işbirlikçilerinin teröre dayalı anlayışı arasında kıyasıya bir mücadele ve savaş cereyan etmektedir.
DAIŞ çetelerinin barbarlığı ve Kobani halkına karşı duydukları kin, temsil ettikleri faşist zihniyetin göstergesidir. Bu yüzden uluslararası kuruluşular, örgütler ve Birleşmiş Millletler, bu katlimda parmağı olanlar hakkında derhal bir araştırm ave soruşturma başlatmalı, suçlu olanlarıntümü uluslararası hukuk çerçevesinde yargılanıp cezalandırılmalıdır.
Eğer bu katliam saldırılarında Burkan El-Firat ve YPG güçlerinin başarılarının başarısı engellenmek ve Burkan El-Firat’ın DAIŞ çetelerine ve geliştirdikleri teröre karşı mücadelesinin önü alınmak amaçlanıyorsa, Burkan El-Firat Oprasyon Odası bileşenleri olarak amaçlarımızdan dönmemizin mümkün olmadığını ve bu mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini duyuruyoruz.
Sivil halka karşı geliştirilen bu katliam DAIŞ çeteleri, destekçileri ve işbirlikçileri ile Suriye’nin tüm halklarını koruyup savunmayı amaç eden Ulusal savunma güçlerinin demokratik ulusal projesi arasındaki farkı gayet açık ortaya koymaktadır.
Faşist zihniyetin sivil halkı katletmedeki ısrarı her yerde halkın huzur ve güvenini tesis etmeyi amaçlayan ulusal güçleri karşısında bulacaktır. Tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyor ve kanımızın son damlasına kadar direnişi sürdürüp özgürlük mücadelesinde yürümeye devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz”.
 (aç)
ANHA

No comments