Breaking News

Çete saldırıları kırıldı, operasyon sürüyor

SERÊKANIYÊ – DAIŞ çetelerinin dün gece Bedii Siluk köyü ile bu sabah Xweylan köyüne yönelik saldırıları YPG savaşçıları tarafından kırılırken, çok sayıda çete öldürüldü. Alya bölgesinde ise YPG operasyonları devam ediyor.
Bölgedeki ANHA muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, dün gece saat 21.30 sularında Mebruka kasabasının 34 km batısında bulunan Bedii Siluk köyünde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında çatışma çıktı. Sabaha kadar devam eden çatışmalarda çetelerin saldırıları kırılırken, çok sayıda çete öldürüldü.
DAIŞ çeteleri bu sabah ise saat 05.00’da Xweylan köyüne saldırı girişiminde bulundu. YPG savaşçılarının saldırıyı fark ederek karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, çok sayıda çete üyesi öldürüldü. Saldırıların kırıldı çatışmaların detaylarına ilişkin bilgi alınamadı.
Her iki köyde de arama tarama faaliyetleri devam ediyor.
Alya’de iki koldan operasyon
Öte yandan YPG güçleri bu sabah iki koldan Cizirê Kantonunun kuzey batısına doğru operasyon başlattı. Operasyonun bir kolu Alya köyündeki buğday ambarı ve Susa Xerbi köyünden rojavaya doğru, diğer kolu ise Xere köyünden Rotka yoluna doğru ilerliyor.
(ekip/aq)
ANHA

No comments