Breaking News

‘Çete saldırıları, Türkiye ve Suriye siyasetinin bir parçasıdır’

HELEB – Halep’in Şêxmeqsûd mahallesi sakinleri barbar DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırıları ve sivil halaka yönelik katliamlarını , yine Hesekê’ye dönük saldırılarını lanetleyerek, DAIŞ’ın katliam gerçekleştirmesine Türk devleti ve Suriye rejiminin de yürüttükleri siyasetle yardımcı olduklarını söyledi.
Halep’in Şêxmeqsûd mahallesi sakinleri barbar çetelerin Kobanêli halka yönelik katliamını ANHA değerlendirdi.
Arap asıllı Ebdulrehman El-Şelebî barbar çetelerin saldırılarını lanetleyerek, “İslam’ı savunduğunu iddia eden çeteler bu mübarek günde katliam gerçekleştirerek çocukları katlediyor. Çeteler ve Baas rejimi birlikte katliam gerçekleştirip, Kobanê ve Hasekê’de kardeşlerimize karşı insanlık suçu işliyorlar” dedi.
Fehîma Ebid El-Hadî bir başka yurttaş Kobanê’ye yönelik saldırıları lanetleyerek, saldırıların DAIŞ çeteleri ile Türk devleti ve Suriye devleti arasında planlı bir şekilde gerçekleştiğini söyleyerek şöyle devam etti; “Erdoğan, DAIŞ ve Baas rejimi insanlığın temsilini yapan Kürt halkına karşı kirli planlar yürütüyor.
Kürt halkı sivilleri koruyor. Suriye’nin demokratikleşmesi için tüm oluşumlarla birlikte çalışıyor” dedi.
Cefer Seydo isimli bir başka yurttaş da Kobanê ve Hesekê saldırılarını kınayarak, ne kadar katliam gerçekleştirirlerse, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar halkın özgür iradesini zayıflatamayacaklarını ve güçten düşüremeyeceklerini kaydetti. Seydo, kimsenin Kürt halkının ve tüm oluşumların başarısının önüne geçemeyeceğini belirtti.
“DAIŞ çetelerinin katliamlarının bir parçası Erdoğan ve Suriye rejimidir”  diyen Can Şêr isimli yurttaş sözlerine şöyle devam etti; “Saldırıların bir parçası Türkiye ve Suriye siyasetidir. Bunların siyaseti yüzünden birçok çocuk ve kadın katledildi. Hasekê’de yaşananlar da Kürt halkına yönelik planın bir parçasıdır. Bunun somut göstergesi ise Rejime bağlı birçok kişinin barbar çetelere karılmasıdır.”
AKP hükümetinin barbar çeteleri Türkiye sınırından Kobanê’ye geçmesini sağlayarak, Kürt halkının iradesini zayıflatmak istediğini dile getiren Hêvîn Silêman, “Kobanê’de gerçekleşen DAIŞ çetelerinin bombalı intihar saldırısı ve saldırıları Türkiye adına yapılmıştır” dedi.
(ad)
ANHA 


No comments