Breaking News

Çeteler Girê Sipî’den Akçakale’ye kaçıyor

AKÇAKALE – YPG/YPJ ile Burkan El Fırat savaşçılarının Girê Spî’de (Til Ebyad) DAIŞ çetelerine yönelik operasyonları sürerken, kaçan DAIŞ çetelerinin yıllardır serbeset geçiş noktalarından biri olan Akçakale kapısından Bakurê Kurdistan tarafına geçtiği öğrenildi.
Özgür Gündem Gazetesinde Ersin Çaksu/Rojda Demirkıran imzasıyla yayınlanan haberde; Girê spî’den kaçan DAIŞ çetelerinin Akçakale’ye geçtiği belirtildi.
Haberde, Türkiye’ye geçiş yapanlar arasında DAIŞ çetesi olduğu öğrenilen Erol Göksugüzel’in, daha önce işlemiş olduğu adli bir suçtan dolayı tutuklanarak 31 Mayıs 2015 tarihinde Akçakale Açık Cezaevi’ne konulduğu kaydedildi.
Kaçışlar başladı
“DAIŞ üyeliği”nden hakkında herhangi bir işlem yapılmayan Göksugüzel ile aynı cezaevinde kalan ve gazetemizi arayan bir başka tutuklu, Göksugüzel’in kendisine YPG/YPJ’nin operasyonlarından kaçan çok sayıda DAIŞ üyesinin sınırı sivillerle birlikte geçtiğini söylediğini dile getirdi. Göksugüzel’in Agirî (Ağrı) Bazîd (Doğubayazıt) nüfusuna kayıtlı olduğunu belirten kaynak, söz konusu çetecinin Bursa’da ikamet ettiğini ve aylar önce çetelere katıldığini ve Girê Spî’de görevlendirildiğini kendilerine söylediğini aktardı. Cezaevinde bulunan DAIŞ üyesi Göksugüzel’e DAIŞ üyeliğinden herhangi bir işlemin yapılmadığını belirten kaynak, söz konusu kişinin daha önce işlediği adli bir suçtan işlem yapıldığını söyledi. Göksugüzel’in Kilis üzerinden çetere katıldığını belirten kaynak, çetelerin arasında Konya, İstanbul, Çewlîg (Bingöl), Agirî, Amed ve Qers’ten (Kars) birçok kişinin olduğunu söylediğini aktardı.
Türk istihbaratçısı kaynıyor
Göksugüzel ile yaptıkları sohbette kendisinin Girê Spî’ye sık sık Türk istihbaratından kişilerin geldiğini söylediğini belirten kişi, “Bu kişi bize, Til Ebyad’da çok sayıda Türk istihbarat elemanının olduğunu ve bir odadan öbür odaya geçer gibi rahat hareket ettiğini söyledi. İstihbaratçıların üst düzey emirlerle toplantılar yaptıklarını ve her yeri rahatlıkla gezdiklerini söyledi” dedi. Gazetemizi arayan kişi, Göksugüzel’in çetecilerin son zamanlarda panik içerisinde olduğunu ve çok fazla kayıp verdiğini söylediğini de aktararak, “Özellikle YPG’nin başlattığı operasyonda çok büyük darbeler aldıklarını söyledi. Yüzlerce kişinin fırsat bulduğunda silahlarını bırarak Türkiye’ye kaçtığını söyledi. Ancak kaçmaların o kadar da kolay olmadığını söyledi” şeklinde konuştu.
‘Sakalını biz kestirdik’
DAIŞ üyesi olduğu belirtilen Erol Göksugüzel’in bulunduğu Akçakale Açık Cezaevi Müdürü Hasan Yılmazer ise, konuya dair gazetemize şu açıklamada bulundu: “Adı geçen kişi bir hafta önce getirildiğinde sakallıydı. Sonra sakalını biz kestirdik. Adli bir suçtan cezası var. Bizim cezaevinde adli suçlular bulunur, terör suçlarından kimse yok. Dolayısıyla DAIŞ’çı olduğu doğru değil.”
(aç)

No comments