Breaking News

Çeteler hastaneyi de askeri eğitim sahasına çevirmiş

KENDAL CÛDÎ/WARŞÎN SALIH
GIRÊ SPÎ – DAIŞ çetelerinin, Girê Sipî’de Niştîmanî Hastanesini de çete üyelerinin eğitim sahasına çevirdiği ortaya çıktı.
15 haziran’da çete işgalinden kurtarılan Girê Spî’de, çetelerin toplumun tüm hizmet alanlarını askeri karargaha çevirdiği gün geçtikçe daha somut açığa çıkıyor.
Toplumsal alanda hizmet vermesi gereken birçok kurum gibi çeteler, şehirdeki Niştimanî hastanesini de talan ederek askeri karargaha çevirmiş.
Hastane salonunda tahtaya yazılmış yazılar, DAIŞ çetelerinin burayı eğitim alanı olarak kullandıklarına işaret ediyor. Yazılarda suikast silahlarına ilikin detaylı bilgiler bulunması dikkat çekiyor.
Isminin kullanılmasını istemeyen Girê Spî’li doktor, DAIŞ çetelerinin kendilerinden olmayan kimselerin bu salona geçişlerine izin vermediklerini, hastanenin büyük bir bölümünü de çete yaralılarını tedavi etmek için sadece kendiklerine ayırdıklarını belirtti.
Yine çetelerin kendilerine yakın bazı doktorları buraya getirip yerleştirdiği, ancak çeteler şehirden temizlenince o doktorların da çetelerle birlikte kaçıp gittiği ifade edildi.
Hastane binasında halen çetelerin çok sayıda savaş artıkları bulunuyor. Şehrin özgürleştirilmesinin ardından hastane bunlardan arındırılarak yeniden sağlık hizmeti görecek bir sisteme kavuşturulmaya başlandı.
(aç)
ANHA




No comments