Breaking News

Çetelere YPG darbesi

SERÊKANIYÊ – DAIŞ çetelerine ağır darbe vuran YPG savaşçıları, El-Vusta köyüni özgürleştirdi. Çetelerin Rêber köyüne yönelik saldırısında ise, en az 22 çete üyesi öldürüldü.
Komutan Rubar Hamlesi tüm hızyla devam ederken, DAIŞ çeteleri YPG/YPJ güçleri karşısında  ağır kayıplar vermeye devam ediyor.
Operasyon bölgesindeki ANHA muhabirleri, dün gece YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında Mebruka’nın 44 km batısında yer alan El-Vusta köyünde yaşanan şiddetli çatışmalar ardından köy YPG savaşçıları tarafından tamamen özgürleştirildi. Çetelerin ölü ve yaralıları hakkında somut bir bilgiye ulaşılamadı.
Rêber köyünde çeteler hüsrana uğradı
Öte yandan Serêkaniyê’ye bağlı Mebruka kasabasının 40 km batısında bulunan Rêber köyüne saat 18.30 sularında patlayıcı yüklü bir panzerle intihar saldırısında bulunan çetelere YPG savaşçıları sert karşılık verdi. Bombalı panzeri imha eden YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında intihar saldırısı ardından köyde şiddetli çatışmalar yaşandı. En az 22 çete üyesinin öldürüldüğü çaatışmalarda çetelere ait bir cephanelik, bir Hammer tipi zırhlı araç, Doçka yüklü bir araç ve 2 Pick-up aracı imha edildi.
Uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da alandaki çete mevzilerini havan bombaladı.
Alya’da çatışmalar devam ediyor
Öte yandan Mebruka’nın 46 km batısında bulunan Alya köyünde YPG/YPJ güçleri ile çeteler arasında dün gece çıkan çatışmalarda çeteler ağır kayıplar verdi.
Halen devam eden çatışmalar sonucunda Alya köyü büyük oranda YPG direnişçilerinin kontrolüne girmiş durumda.
(ekip/ad/aç)
ANHA

No comments