Breaking News

El Casim ve Sewadiyê’de şiddetli çatışma!

SERÊKANIYÊ – Mebruka’nın batısındaki El Casum ve Sewadiyê köylerinde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türkiye tarafından YPG mevzilerine yönelik top atışları yapılıyor.
YPG güçlerinin Serêkaniyê’nin batı kırsalındaki ilerleyişi devam ediyor.
Operasyon bölgesindekiANA muhabirleri, YPG güçlerinin Siluk kasabasına doğru ilerleyişi çerçevesinde öğleden sonra Serêkaniyê’nin 73 km batısında yer alan El Casum ve Sewadiyê köylerine girdiğini ve köyde YPG güçleri ile DAIŞçeteleri arasında şiddetli çatışmalar başladığını bildirdi.
Şiddetli çatışmalarda şu ana kadar YPG savaşçılarının çetelere ait 2 motosikleti imha ettiği ve motoskilet üzerindeki 5 çete üyesini öldürdüğü öğrenildi.
Türkiye topraklarından havan saldırısı
Öte yandan çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte sınırın Bakurê Kurdistan tarafından her iki köy ve çevresine, bölgedeki YPG mevzilewrine yönelik havan toplu saldırı düzenlenmesi dikkat çekiyor.
Görgü tanıkları, havan toplarının Türk askerleri tarafından mı yoksa çatışmalardan kaçarak Bakur’da mevzilemniş çete gruplarınca mı atıldığını nelkeştirlemediğini kaydetti.

No comments