Breaking News

El-Hadî: Yaşam çizgimizi ve kaderimizi kendi irademizle belirledik

HAWAR HIBO/ AZAD SEFO
GIRKÊ LEGÊ – Cizîr kantonu Eşbaşkanı Şêx Himêdî Deham El-Hadî, ramazan ayında çetelerin Kobanê ve Hesekê’de sivil halk şahsında insanlık değerlerine saldırdığını belirterek “çete sürüsü özgürlük irademizi asla sarsamaz. Kaderimizi kendi irademizle belirledik, özgücümüzle savunmasını da biliriz” dedi.
Cizîr kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi Eşbaşkanı Şêx Himêdî Deham El-Hadî, DAIŞ çetelerinin Kobani ve Hesekê kentlerine saldırısı ve gerçekleştirdiği sivil katliama ilişkin ANHA’ya konuştu. Çetelerin saldırılarının siyasi, insani ve dini hiçbir gerekçeye dayanmadığını belirterek bölge halklarının bu insanlık dışı saldırılara karşı her zamankinden daha sıkı kenetlenmeleri gerektiğini söyledi.
‘Sivillere saldırı insanlık değerlerinin yok edilmasini amaçlıyor’
Eşbaşkan Şêx Himêdî, DAIŞ çetelerinin Kobani ve Hesekê’de sivil halka saldırılarının, insanlık değerlerini yok etmek dışında hiçbir amacı olmadığını belirtti.
Mübarek ramazan ayında İslam adına hareket ettiği iddiasındaki çete gruplarının gerçekleştirdiği vahşetle müslüman kadınların, çocukların kafasını kesmelerinin, sivil halkı acımasızca katletmelerinin hayret verici olduğunu söyleyen Eşbaşkan Şêx Himêdî El-Deham konuşmasına devamla; “şu an tarihte eşine az rastlanır bir ağır süreçten geçiyoruz. DAIŞ çetelerinin ‘İslam dini’ adına yaptıkları, saldırganların cehalet düzeyini ortaya koymaktadır. Bu saldırılar insani, siyasi ve dini mantıkla izah edilemez. Bu saldırılarla görünen şu ki, tüm insanlığa karşı büyük bir komplo tezgahlanmaktadır. Bu nedenle tüm bölge halklarımız bu vahşete karşı çok daha sıkı birlik olarak toprağını, onurunu ve değerlerini sonuna kadar savunmalıdır” dedi.
‘Kürtler kendileriyle birlikte tüm halkların onurunu savunmaktadır’
Eşbaşkan El-Hadi kürtlerin tüm halkların kendi malını, toprağını ve onurunu savunduğunu ve bu yüzden DAIŞ vahşetinin saldırılarının hedefi olduğunu belirtti.
Eşbaşkan “buna karşı bölgedeki tüm halklardan istenen daha fazla elele vererek DAIŞ barbarlığına karşı mücadeleyi yükseltmesidir. Halklar olarak onurumuzu, inancımızı bu çetelere karşı korumalıyız” dedi.
‘Kobani saldırısı kalleşçedir’
Çetelerin Kobani’de siviil insanları hedef alan saldırılarının DAIŞ’ın kirliliğinin ve vahşetinin düzeyini tüm dünyaya gösterdiğini belirten Şêx Himêdî, bu katliamla çetelerin insanlığı yok etmeyi amaçladığını söyledi.
Buna karşı bazı çevrelerin, özellikle sözde Suriye Ulusal Koalisyonunun çetelerini bu vahşi katliamına karşı sessizliğe gömüldüğünü de hatırlatan Şêx Himêdî bu sessizlik onların niyetlerini de bölge halklarına yönelilk kirli amaçlarını ve gerçek yüzlerini de açığa çıkarmıştır” dedi.
Eşbaşkan, “Suriye halklarının yegane dostu halkların onurunu savunan, insanlık değerlerini, halkların kardeşliğini ve özgür ortak yaşamı savunan direnişçilerdir. Bu mücadelemiz tüm Suriye’de sonuç alıncaya kadar da devam edecektir” şeklinde konuştu.
Hesekê’den göç eden halklın durumuna da değinen Eşbaşkan Şê Himêdî Deham, göçmenlere demokratik özerk yönetimin gereken her türülü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyleyip “ortak savunma ve halkımıza saldırmak isteyen her kesime karşı direnişi büyütmek, halkımıza sahip çıkmak görevimizdir. Onurumuz da toprağımız da birdir” dedi.
Cizîr kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi Eşbaşkanı Şêx Himêdî Deham El-Hadî, konuşmasına “Ey sivil savunmasız, masum insanlara saldıran kanlı katiller sürüsü! Siz ihanetçi arıyorsunuz, ama bizim bölgemizde bir tek ihanetçi bulamazsınız. İnsanlarımızı katledip evlerini yıkabilirsiniz; ama unu bilesiniz ki,özgürlük irademizi asla sarsmazsınız! Kaderimizi kendi irademizle belirledik, özgücümüzle savunmasını da biliriz. Elinizden geleni adınıza komayın” sözleriyle son verdi.
(aç)
ANHA

No comments