Breaking News

Ezaz’da bombardıman: 4 sivil öldü

EZAZ – DAIŞ çetelerinin saldırı düzemlediği Ezaz bölgesine yönelik Baas rejiminin hava saldırıları sürerken, Dêr Cemal kasabasında 4 sivil yaşamını yitirdi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, DAIŞ çetelerinin saldırı düzenlediği Ezaz bölgesinde bazı köyleri geçirip Bab El-Selamê sınır kapısına yönelmesi ardından ÖSO taburları ile islamcı gruplar ve Nusra çeteleri de bölgeye güç kaydırmaya başladı.
Son iki gündür Soran kasabası ve çevresinde şiddetlenen çatışamlara Baas rejimi de hava saldırılarıyla katılıyor.
Taraflar arasında tüm şiddetiyle devam eden çatışmalarda çok sayıda kişi ölürken Baas rejiminin bugün saat 08.15 ve 08.30 dolaylarında Dêr Cemal kasabasının iki ayrı noktasını bombaladığı öğrenildi.
Kaynaklar, bombardımanda bir kadın ve iki çocuğuğla bir sivilin daha yaşamını yitirdiğini, çok sayıda insanın da yaralı olduğunu belirtti.
DAIŞ çeteleri 4 gün önce saldırı düzenlediği Soran kasabasıyla alandaki dört köyü ele geçirmiş ve ardından Ezaz’a yönelik saldırılarına başlamıştı. Baas rejiminin dün Ezaz’a bağlı Ehrez köyünde gerçekleştirdiği bombardımanda ise 20 sivil yaşamını yitirmişti.
(aç)
ANHA
foto arsiv

No comments