Breaking News

Halep’te şiddetli çatışmalar sürüyor

HALEP – Suriye’deki iç savaşın merkezine dönüşen Halep’in muhtelif bölgelerinde Baas güçleriyle muhalif gruplar ve DAIŞ çeteleriyle Nusra çetesi öncülüğündeki güçler arasında şiddetli çatışmalar devam ederken, çatışma bölgelerinde en az 4 sivilin yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Halep’te Baas rejimine bağlı güçlerle muhalif güçler arasındaki çatışmalar sürerken DAIŞ çeteleri ile Nusra öncülüğündeki çete grupları arasında da birçok yerde çatışmalar yaşanıyor.
Baas güçleri muhalifleri uçaklarla bombaladı
Baaas rejimine bağlı savaş uçakları, Halep muhalif güçlerin denetimindeki Şear, Mesakên Henano, Ensarî, Qatircî, Bab Hedîd, Axyol, Ferdos ve Bustan Qesir mahallelerine yönelik hava saldırılarında en az üç sivil yaşamını yitirdi. bölgede birçok ev ve işyeri de yerle bir oldu.
Halep’in kuzeyindeki Til Rifhet kasabası, Qubtan El-Cebel köyü, kentin güneyindeki Mixêrat El-Şiblî köyünün de rejim tarafından uçaklarla bombalandığı ve varil bombalı saldırılarda birçok sivilin yaşamını yitirdiği, onlarcasının da yaralandığı kaydedildi.
Muhalifler ilerleme kaydetti
Halep’in Xaldiyê mahallesinde de muhalif gruplarla Baas güçleri arasında dün gece çatışmaların yaşandığı ve her iki taraftan da çok sayıda kişinin öldüğü, muhalif grupların ilerleme kaydederek yeni bazı yapıları ele geçirdiği öğrenildi.
Muhalifler rejim güçlerini havan toplarıyla vurdu
Muhalif güçler de rejimin hava saldırılarına karşılık rejim güçlerinin kontrolündeki Cemîyêt El-Zehrai ve halep Belediye Binası çevresini havan toplarıyla bombaladı. Havan topu saldırınıa ilişkin detaylı bilgi alınamadı.
DAIŞ-Nusra çetesi çatıştı
Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Um El-Hoş beldesinde ise, DAIŞ çeteleriyle El-Nusra çetesi güdümündeki gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi, ancak somut bilgiye ulaşılamadı.
Uluslararası Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da DAIŞ çetelerinin Halep’in kuzeydoğusunda yer alan El-Toqlî köyündeki bir üssünü bombaladı. Bombardımanın sonuçlarına ilişkin bilgi alınamadı.
 (aç)
ANHA

No comments