Breaking News

Hasekêliler Dirbêsiyê’de ağırlanıyor

DIRBÊSIYÊ – Dirbêsiyê sivil toplum kuruluşları öz savunma güçleri ve Asayiş güçlerinin yardımıyla Hasekê’nin Neşwa Şerqî, Neşwa Xerbî ve Xwêran mahallelerinden göç eden yurttaşları ağırlıyor.
Hasekê’nin Neşwa Şerqî, Neşwa Xerbî ve Xwêran mahallelerinden yüzlerce kişi Dirbêsiyê kentine akın etti. Dirbêsiyê sivil toplum kuruluşları öz savunma güçleri ve Asayiş güçlerinin yardımıyla ağırlanan yurttaşların çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Kentlerinden göç eden yurttaşlar Asayiş güçleri ve öz savunma güçlerine kendilerine yardımcı oldukları için teşekkürlerini iletti.
Öz savunma gücü üyelerinden Hogir Osman, yaşam alanlarından göç eden yurttaşlara yardımcı olmanın kendilerinin bir görevi olduğunu belirtirken, her kese yardım edeeklerini ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.
Dirbêsiyê Halk Belediyesi eş başkanı Hemîd Miîş ve Yekîtiya Star üyesi Şukriya Ebdo, konu hakkınd, DAIŞ çetelerin Hasekê’ye yönelik saldırılarının başlamasıyla harekete geçtiklerini kaydederek, yaşam alanlarından göç etmek zorunda kalan halka yardımcı olacaklarını, ihtiyaçlarını karşılayıp güvenli bölgelere yerleştireceklerini söyledi.
(ad)
ANHA




No comments