Breaking News

IŞİD, Girê Spî'de paniklemeye başladı

Terör örgütü IŞİD, Batı Kürdistan'ın Girê Spî (Tel Abyad) bölgesindeki Kürt köylerini boşalttırdığı bildirildi.

Burkan El Fırat'ın da içinde bulunduğu YPG güçlerinin Girê Spî'nin (Tel Abyad) kurtarılması amacıyla başlattığı operasyon 4’üncü gününe girdi.

Tel Abyad’a bağlı bir Kürt köyünden olan M.İ' Rudaw'a şöyle konuştu, “Terör örgütü IŞİD, 2 gün önce gelerek köyün boşaltılmasını istedi. Nedenini sorduğumuzda ise köy halkının YPG’ye bilgi sızdırdığını ve operasyonda onlara destek verebileceğimizi söylediler.” Örgüt mensuplarının köylülere, “Rakka’ya gitmeyin. Ya Türkiye’ye gidin ya da Humus’a...” dediğini ileten M.İ., “Mecburen Türkiye’ye geldik. Yanımıza aldığımız eşyalara IŞİD el koydu. Korkudan birşey diyemedik” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş ise, olayı doğrulayarak, “IŞİD bölgedeki Kürt köylerini, YPG’ye destek verecekleri korkusuyla boşalttırıyor” dedi. Örgüt mensuplarının, Girê Spî'nin güneyindeki Nehit köyüne 3 gün önce giderek, şunları söylediklerini aktardı: “Köyü boşaltın ve Rakka’ya da gitmeyin. Orada da başımıza bela olmayın. Ya Tedmur’a ya da Humus’a gidin. Size 5 gün bir süre veriyoruz.”

Ömer Eluş, örgütün Arap halkını da, hava operasyonlarına karşı canlı kalkan olarak kullanacağı ve bölgeyi terketmelerine izin vermediği bilgisini de aktardı.


No comments