Breaking News

IŞİD teröristinin selfie merakı örgüte pahalıya patladı

ABD Hava Kuvvetleri'nde Pasifik Hava Komutanı olarak görev yapan General Herbert Hawk Carlisle, ABD ordusunun IŞİD'li bir militanın sosyal medyada paylaştığı selfieden yola çıkarak, terör örgütünün önemli bir merkezini vurduğunu açıkladı.

Başkent Washington'da düzenlenen Hava Kuvvetleri Derneği'nin kahvaltısında konuşan General Carlisle, ABD ordusunun IŞİD militanlarıyla sosyal medya aracılığıyla da mücadele ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bir IŞİD militanı sosyal medyada fotoğrafını paylaştı. Militan IŞİD'a ait bir komuta merkezinin önünde duruyordu. Florida'daki üssümüzde görevli askerlerimiz, IŞİD militanının selfiesinden yola çıkarak örgüte ait komuta merkezini tespit etti ve sonraki 22 saat içerisinde savaş uçaklarımız burayı bombalayarak yerle bir etti."

ABD'li komutan Herbert Hawk Carlisle, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yapılan hava operasyonları hakkında da bilgi verdi.

General Carlisle, IŞİD'e karşı şu ana kadar 4200 hava saldırısının gerçekleştirildiğini ve bu saldırılarda 14 bin bomba atıldığını söyledi. Carlisle'ye göre bu operasyonlarda 13 bin örgüt militanı öldürüldü.

ABD'nin IŞİD'le mücadele koordinatörü John Allen da çarşamba günü Katar'da yaptığı konuşmada, IŞİD'le mücadelenin 10 yıl ya da daha fazla sürebileceği uyarısında bulunmuştu.

Nerinaazad



No comments