Breaking News

‘Kanımızın son damlasına kadar buradayız’

ALJÎN HEMO
KOBANİ – DAIŞ çetelerinin sivil halka dönük çete katliamlarını lanetleyen Kobani halkı, kanlarının son damlasına kadar kentlerini koruyacaklarını belirtti.
Türkiye üzerinden gelerek Kobani’de katliam gerçekleştiren DAIŞ çetelerine ve arkasındaki güçere dünyanın dört bir yanından lanet yağmaya devam ederken Kobani halkı, tarihi direniş ruhunu eniden canlandırıyor.
Çetelerin kente sızıp katliam yapmasına ilikin konuşan Hecî Hemo, çeteler Kobani halkından bu katliamla intikam almak istedi. Kentin boşalmasını amaçladı. Ama sadece DAIŞ değil, kim bize saldırsa da Kobani bizimdir ve ondan vazgeçmeyiz” dedi.
Kendi mahallesinde savunma nöbeti tutan Xalid Mihemed de, damarlarımda bir damla kan kalıncaya kadar YPG’nin yanında topraklarımız savunacağız” sözleriyle çetelerin Kobani’ye gücünün yetmeyeceğini söyledi.
Şirîn Hemo adlı kadın da katliamı lanetledi ve “Kobani’deki katliam Halepçe’yi andırıyor. Çeteler bu saldırıyla halkımızın iradesini kırmak istedi. Ama Kobani onurumuzdur. Onurumuzu sonuna kadar koruyacağız” dedi.
Bekrî Şûkrî Alî ise, Kobani’nin yüzlerce şehidin aknıyla özgürleştirildiğini hatırlatarak bu yüzden kanlarının son damlasına kadar Kobani’de olacaklarını belirtti. Bekrî, kanton dışındaki tüm Kobanililere de seslenerek “Topraklarınıza, şeref ve namusunuza sahip çıkın ve bir an önce Kobani’ye geri dönün. Kobani size bekliyor” dedi.
 (aç)
ANHA


No comments