Breaking News

Katum köyü çetelerden temizlendi, Hesekê’de çatışma!

SERÊKANIYÊ/HESEKÊ – YPG savaşçıları, Katum köyü ve etrafınaki mezraları çetelerden temizleyerek özgürleştirdi. Hesekê’nin güneybatısındaki Çelebi kırsalında ise, YPG güçleri ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Komutan Rubar Hamlesi’nin 30. gününde YPG güçlerinin çetelere yönelik operasyonlarında çeteler büyük darbeler almaya devam ediyor.
Şemas ve Katum köyünde saat 11.30 da çıkan çatışmaların ardından Katum köyü ve etrafındaki mezralar saat 14.25 dolaylarında çetelerden temizlenerek özgürleştirildi.
YPG güçleri karşısında tutunamayan ve büyük darbeler alan çeteler Hesekê’nin 12 km güney batısında yer alan Çelebi köyü kırsalı ile Kizwan dağının Hesekê’ye bakan tarafında YPG/YPJ güçlerine saldırı düzenlemek istedi.
Saat 14.00’da başlayan saldırılara savaşçıları sert karşılık vermesiyle çok şiddetli çatışmalar yaşandı. yaşanan şiddetli çatışmalar ardından YPG güçleri, çetelerin her iki saldırısını da püskürttü.
Saldırıları püskürtülen çetelerle YPG güçleri arasında çıkan çatışmalar Kizwan dağının doğusunda, Çelebi köyü kırsalında devam ediyor.
(ekip/mne/aç)
ANHA

No comments