Breaking News

Kobanêli yurttaşlar çetelerin vahşetini anlattı

SOZDIL EHMED
KOBANÊ – Kobanêli yurttaşlar çetelerin sivil halka yönelik vahşetini anlattı. Yurttaşlar, çetelerin kimi gördüyse ateş açtığını söylediler ve çetelerin yoğunlukta Özgür Suriye Ordusu ve YPG kıyafetlerini giydiğini söyledi.
DAIŞ çeteleri gizli bir şekilde Kobanê’ye sızdıktan sonra sivil halka dönük katliam gerçekleştirdi. Çetelerin barbarlığı ile karşılaşan bazı yurttaşlar ANHA yaşadıkları anları anlattı.
3 aracı Halep yolunda gördüğünü söyleyen Celal Ebareş, “Bu araçlardan biri durdu ve içinden birkaç kişi inerek, okula doğru yöneldi. Diğer iki araç ise yolun ortasında durdu. Araçların içinden çıkan kişilerin büyük çoğunluğu ÖSO ve YPG kıyafeti giymişlerdi. Bir anda etrafa ateş saçmaya başladılar kim karşılarına çıkıyorsa mermi yağmuruna tutuyorlardı” dedi.
Bu durum karşısında donup kaldığını söyleyen Ebareş, ne yapacağını bilmediğini söyleyerek, bazı kişilerin ÖSO ve YPG kıyafetlerini giydiğini ve dükkan sahiplerini taradığını kaydetti. Biraz daha yakınlaşarak ne olup bittiğini anlamaya çalıştığını ve bu olanlara bir türlü anlam veremediğini söyleyen Ebareş sözlerine şöyle devam etti; “Bir kişinin yolun üzerinde durduğunu gördüm. Silahım elimde olmasına rağmen YPG kıyafetleri üzerinde olduğu için silahımı kullanmadım. Daha yerimden kıpırdamamışken aynı kişi bir anda kendini patlattı. İşte o sıra anladım ki bunlar çetedir.”
Fethî Baqî isimli bir başka yurttaş ise, saat 04.30 ile 05.00 sularında Toyota markalı 2 aracın Halep yolunda bir toplandığını ve ÖSO ile YPG kıyafetlerini giydiklerini söyledi. Araçlarından inen çetelerin etrafa ateş açmaya başladığını söyleyen Baqî şöyle devam etti; “Araçlarından indikten sonra etrafa dağılmaya başladılar. Bir genci gördüler ve Arapça konuşarak yanlarına çağırdılar. Genç yanlarına yaklaşınca taramaya başladılar. Çeteler etrafına bakıyorlardı, bir kişiyi gördüklerinde ateş açmaya başlıyorlardı. İlkin gördüklerime inanamadım, katiller çeteler kimi karşılarında görse katlediyorlardı. Kadın, çocuk, genç hiçbir ayrım yapmıyorlardı. Bunu yapanların insanlığa ait hiçbir değerle akalası yok, barbar vahşi yaratıklardır.”
Nesret Bozan isimli yurttaş ise,  bir anda mermi seslerini duyulduğunu ve bunun üzerine kafasını evin kapısından dışarı çıkardığını, komşusun yerde ve 3 kişinin etrafında toplandığını gördüğünü söyledi. Daha sonra eşin haykırdığını söyleyen Bozan, “Ob sıra 3 kişi bize yönelerek bizi taradı. Ancak kapıyı hızlı bir şekilde kapattık ve ailemizden kimse yaralanmadı” dedi.
Çetelerin saldırıları na tanıklık eden bir başka isim Mustefa Hesen gördüklerini şöyle anlattı; “Saat 04.30 veya 05.00 civarında bilinmeyen bir grup Botan mahallesinin batı kısmına geldi ve grubun karşısına kim çıktıysa herkesi taradı.”
(ad)
ANHA




No comments