Breaking News

Kobani katliamı Lazkiye’de lanetlendi

LAZKİYE – Rojava Demokratik Gençlik Birliği, Suriye’nin Lazkiye kentinde düzenledikleri bir yürüyüşle DAIŞ çetelerinin Kobani’de sivil halka yönelik gerçekleştirdiği katliamı lanetledi.
Suriye’nin Lazkiye kentinde okuyan yüzlerce öğrenci ve kentte yaşayan kürtler, Rojava Demokratik Gençlik Birliği öncülüğünde düzenledikleri bir yürüyüşle kobani katliamını gerçekelştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetledi.
Rojava Demokratik Gençlik Birliği’nin çağrısıyla kentin Tişrîn Üniversitesi yakınlarındaki “Kürt meydanı” alanında toplanan yüzlerce kürt öğrenci ve kent halkı, Kobani’de katliam gerçekleştiren DAIŞ çetelerine lanet yağdırdı.
Kobani katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğra ve posterlerinin yanısıra türkiye’nin çetelerie desteğini lanetleyen pankartlar taşıyan kitle kamuoyunu ve insani örgütleri katliam karşısında sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.
Katiler ve arkasındaki güçlerin açığa çıkarılıp yargılanmalarını talep eden kürtler, kürt halkına da birliğini güçlendirip saldırılara cevap olması çağrısı yaptı.
Yürüyüş DAIŞ’ı lanetleyen, YPG direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.
(aç)
ANHA

No comments