Breaking News

Kobani’de askeri tören ve zafer kutlaması

KOBANİ  – Komutan Rubar hamlesine katılan YPG Cizîr güçleri ile Kobani cephesinden Şehit Gelhat operasyonuna katılan savaşçılar birleşerek Girê Spî’yi özgürleştirip Kobani’ye geçtikten sonra görkemli bir askeri tören düzenlendi. Tören ardından binlerin katıldıığı görkemli zafer kutlaması gerçekleştirildi.
Saat 14.00’da kanton merkexzine uylaşan güçler yaklaşık 15 dakika sonra askeri tören düzenledi. devrim şehitleri anısna saygı duruşu ardından törende Kobani Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim, Savunma Konseyi Başkanı Ismet Şêx Hesen, YPG Kobani Cemîl Kobani ve Cizîr YPJ Komutanlarından Rehîme Kobani konuştu.
Konuşmalar kısaca şöyle:
Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim: Kobani ve Cizîr bölgesi savaşçıları, komutanlarıyla birlikte bizi karşılıyorlar. Onlar bugün bu meydanda bir kez daha iki kanton halklarına verdikleri sözü yineliyorlar. Tüm kürt, arap, süryani, türkmen ve diğer tüm halklarımız bugün YPG’nin başarılarıyla gönülleri hzur dolsun. Rahat olsunlar. Bu güçlerimiz halkların kardeşliği, huzurlu, güvenli ve onurlu bir yaşam için mücadele ediyorlar. Bu tarihi zaferi ve büyük kazanımları tüm dünya insanlığına, YPG’nin tüm savaşçı ve komutanlarına, yurtsever halkımıza kutluyoruz. Bu zaferde emeği geçen herkesin eline sağlık”.
Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şêx Hesen: Kobani halkına kalkan olan, bölgeye gelinceye kadar halkımızı koruyan tüm YPG savaşçılarımız; Hoşgeldiniz!  Bu onurlu mücadelenizde kazandığınız tarihi zafer, başta Rojava olmak üzere tüm özgürlük şehitlerimizin ailelerine kutlu olsun. Şu an burada oluşumuz bile YPG/YPJ güçlerimizin tarihi direnişleri sayesindedir. Yine YPG’ye destek olan olan güçler burada hazır bulunuyor. Bu başarı sizlere, dört parça Kürdistan’a ve Önder Apo’ya kutlu olsun.”
YPG komutanlarından Cemîl Kobanê: yurtsever halkımız, değerli yoldaşlar; Qamişlo’dan Kobani’ye kadar hepiniz hoşgeldiniz. Bugünkü zafer kutlaması için direniş cephelerinde büyük mücadeleler yürütüldü, ağır bedeller ödendi. Ama herşeye ragmen Kobani’ye tarihi bir zaferle dönüldü. Rubar ve Gelhatların ruhuyla bu zafer kazanılmıştır. Bu zaferi ve tüm başarıları şehit annelerine, babalarına adıyoruz. Savaşçılarımız bugün halklara verdiği başarı sözünü yerine getirmiştir. Kürt, arap, asurî yekvücud olup bu birlik ruhuyla bölgelerini çetelerden temizlemiştir. Bu zaferi bize bu büyük mücadele gücü ve özgürlük tutkuısunu kazandıran Önder Apo’ya kutluyoruz.”
Eldeedilen başarı ve zafer, Kobani ve Cizîr halklarının gerçekleşmesini arzuladığı bir umuttu. Bir gün halk ve savaşçılar olarak birlik içinde kutlama yapacağımız hayali de bugün gerçekleşti. Özellikle bize çalışmalarımızda destek olan, mücadeleyi büyütmemizde büyük emeği olan halkımızı selamlıyorum. Emek sizing, bu tarihi zafer de sizindir! Kimileri YPG işgalcilik yapıyor diyerek çeşitli iddialar yaymaktadır. Başta da söz verdiğimiz gibi, YPG olarak kürt, arap, asuri, süryani tüm halkların kardeşliği için direnişmizi daha da büyüterek sürdüreceğiz. Bu da bzim en teme insanlık görevimizdir.
Savaşçılarımızın her biri, halkların kazanımlarının koruyucusu devrimci güçtür. Bakur halkımız, AKP’nin geliştirdiği iddialara karşı son derece duyarlı olamlıdır. Şehitlere verdiğimiz sözün gereklerini yerine getiriyoruz. Herkese ilan ediyoruz; YPG görevini yapıyor. Yalan ve anti-propogandalara karşı herkesin duyarlı olacağına inanıyor, bu ruhla demokrasi mücadelesini daha da geliştireceğini umut ediyoruz. Bugün her zamankinden daha fazla birbirmize destek olma günüdür.
YPG/YPJ olarak hiöbir güce karşı düşmanlık yapmıyoruz. Türk, arap ve diğer halklar da bilsinler ki birçok bölgeyi ve geniş bir alanı DAIŞ çetelerinden temizledik. Gelin hep birlikte kentlerimizi, köylerimizi imar edelim, birlikte yönetelim. Kobani halkının huzurunda şehitlerimizin takipçileri olcağımıza, kürt halkının özgürlüğü ve Suriye’nin demokratikleştirilmesinde aktif rol oynayacağımızı herkese duyuruyoruz.”
Cizîr güçleri YPJ komutanı Rehîme Kobanê: YPG/YPJ olarak her iki kantonun birleşmesini tüm halkımıza ve kobanililere kutluyoruz. Bu vesileyle bu tarihi birleşmeyi önder Apo’ya kutluyoruz. Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetşe anıyor, zafer coşkusuyla selamlıyoruz. Şehit anaları, babaları; çocuklarınızı bu devrime armağan ettiniz, sizleri kutluyoruz. Bu zafer operasyonunda er alan, hizmet eden, emek veren herkes sağolsun varolsun. Büyük emekler verildi; elinize emeğinize sağlık. Yine her koşulda desteğini esirgemeyen Bakur halkımızı da buradan selamlıyoruz.
Bugün bizleri bir araya getiren, birleştiren Gelhat ve Rûbarlar şahsında tüm şehitlerimizdir. Bu Apocu ruhtur; herşeyden önce Önder Apo’nun 20 yıllık emeğinin sonucudur. Bu ruh her zaman yüce kalacak ve her zaman yüzü zafere dönük olacak, tüm Kürdistan’ın özgürlüğüne bur uh bizi ulaştıracaktır.”
Konuşmalar ardından Girê Spî bölgesinin DAIŞ çetelerinin işgalinden kurtarılması münasebetiyle şenlik ve kutlamalar başladı.
YPG/YPJ lehine sloganlar binlerce kişi daha sonra müzik ve türküler eşliğinde halaylar çekti.
(ekip/aç)
ANHA

No comments