Breaking News

MLKP Rojava: Çeteler ve onları besleyenler yenilecek!

HABER MERKEZİ –   DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları ve katliamından AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sorumlu olduğunu belirten MLKP Rojava, “Halklarımız, Kobanê’nin yanında, faşist AKP devletinin karşısında durarak bir kez daha Rojava’nın yalnız olmadığını haykırmıştır. Bu vesileyle AKP ve onun kanlı örgütü DAIŞ bir kez daha kaybetmiştir” dedi.
MLKP Rojava Örgütü, DAIŞ çetelerinin Kobani’ye dönük saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı lanetledi.
“Kobanê saldırısı, Grê Spî (Til Abyad) ve 7 Haziran seçim yenilgilerinin rövanşı için gerçekleştirilen ve senaryosu günlerdir AKP medyası eliyle hazırlanan, umutsuz bir eylemdir, boşunadır. Hangi kirli senaryolara başvururlarsa vursunlar, hangi karanlık odaktan destek alırlarsa alsınlar sonuç değişmeyecek. Çünkü yenildiler” ifadelerinin yer aldığı MLK Rojava açılamasında, şunlar kaydedildi:
‘katledilen kadın ve çocukların sorumlusu AKP ve Erdoğan’
“Kobanê’de, Til Hemis, Til Temir, Til Xenzir’de, Serêkani’de ve nihayet, Til Abyad’da yenildiler.  Daha 7 Haziran’ın kuyruk acısı bitmemişken, kanlı ve karanlık manşetleriyle, Rojava’yı hedef gösteren AKP’nin kirli havuz medyası, bu saldırının psikolojik savaş destekçisi, devletin açık ve gizli örgütleri de, aktif yönlendiricileri olarak Kobanê saldırısının suç ortaklarıdır. Kobanê’ye yaralarını sarmak için gelen ve yıkıntılar arasında yeni bir yaşam inşa etmeye çalışan yoksul halkımızın, katledilen kadın ve çocukların bir numaralı sorumlusu AKP hükümeti ve onun fiili başbakanı Tayyip Erdoğan’dır. Karanlık DAIŞ çetelerini Rakka’ya kadar sıkıştırmışken, onları korku ve paniğe boğan hamlelerimiz devam ediyorken, Türkiye devletinin uzattığı can simidi, çetelerin kendi kanlarında boğulmalarını engellemeye yetmeyecektir. Ne pahasına olursa olsun, çeteler ve onları besleyenler yenilecekler!”
Rojava Devrimi’nin yeni zaferlerle, rüştünü dünya emekçilerine ispatladığı, enternasyonalist desteğin giderek geliştiği, devrimin uluslararası meşruiyetinin arttığı ve DAIŞ çetelerinin ağır yenilgiler yaşadığı bir süreçte yapılan saldırının AKP-DAIŞ tarafından planlandığına vurgu yapılan açıklamada, şöyle devam edildi:
‘AKP ve DAIŞ kaybetti’
“Kobanê’ye saldıran katiller sürüsü DAIŞ, savunmasız halk yığınlarını, kadın ve çocuk demeden katletmiştir. Onlar bu kanlı saldırıyla, bozulan morallerini düzeltmeyi, halkımızın özgürlük iradesini kırmayı amaçlamışlardır. Ne var ki, hevesleri kursaklarında kalmış, Ramazan ayında, yaralarını sarmakla meşgul olsa da, Kobanêmiz kendini savunmuştur. Kirli bir yöntemle kente sızan çeteler, sığındıkları noktalardan imha edilerek temizlenmiştir. Tüm dünyanın gözleri önünde, burjuva Türk devletinin faşist DAIŞ çetelerini besleyip, yönlendirdiği bir kez daha kanıtlanmış, katiller ve işbirlikçileri amaçlarına ulaşamadıkları gibi, iyice teşhir olmuşlardır. Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da, yanı sıra Avrupa’da suçüstü yakalanmış AKP rejimine karşı, binlerce insan sokaklara çıkmıştır. Halklarımız, Kobanê’nin yanında, faşist AKP  devletinin karşısında durarak bir kez daha Rojava’nın yalnız olmadığını haykırmıştır. Bu vesileyle AKP ve onun kanlı örgütü DAIŞ bir kez daha kaybetmiştir.”
MLKP Rojava, açıklamasının sonunda Rojava’nın kazanmaya kararlı olduğu mesajını verdi.

No comments