Breaking News

Suriye Resmi Ajansı: IŞİD Kobanê'ye Türkiye'den sızdı

Suriye resmi ajansı Sana'da yer alan bir haberde, IŞİD’in gece yarısı Kobani’ye sızarak kente bombalı saldırı düzenlemesi eyleminde Türkiye'yle ilgili bir iddia yer aldı.

Reuters'ın Suriye resmi haber ajansı SANA’dan aktardığı haberde, Kobani’ye saldıran IŞİD militanlarının kente Türkiye’den girdiği öne sürüldü. 

BBC Türkçe’nin haberine göre, Burkan El Fırat Güçleri’nin Genel Komutanı Hakkı Kobani de IŞİD’in Türkiye Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye girip saldırı düzenlediğini iddia etti. 

IŞİD ile çatışmaların sürdüğünü ve kentin denetiminin ellerinde olduğunu aktaran Kobani, örgüt militanlarının sivilleri gördükleri yerde öldürdüğünü, halkı zarar görmemesi için dışarıya çıkmamaları konusunda sık sık anonslarla uyardıklarını kaydetti.

Burkan El Fırat Güçleri komutanı, Kobani merkezinde yeteri kadar YPG üyesinin de olduğunu ve sınır kapısına takviye birlik gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Valiliği ise bu iddiaları yalanladığı açıklamasında, ”IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Cerablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır. Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum,” ifadelerine yer verildi.

IŞİD'in kente girmesinin ardından YPG ve IŞİD teröristleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, çatışmaların sabah 8 itibarıyla hafiflediği, ancak 3 noktada halen sürdüğü ifade ediliyor.


Nerinaazad


No comments