Breaking News

Xalid Berkel: Türk gazetelerinin haberi yalandır

KOBANÊ – Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi başkan yardımcısı Xalid Berkel, bazı Türk gazetelerinde YPG’ye yönelik yayınlanan haberlerin yalan olduğunu belirterek “elbette hazmedemeyenler karalayıcı daha birçok söz söytleyecektir” dedi.
Kobanê Kanton yetkilileri bugün barbar DAIŞ çetelerinin 25 Haziran gerçekleştirdiği katliama yönelik basına ve kamuoyuna bir açıklama yaptı. Açıklama ardından Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi başkan yardımcısı Xalid Berkel gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin Berkel’e “Rojava devriminin başından bu yana Türk basınında devrimi karalamak amaçlı yayınlar yer aldı. 25 Haziran 2015’te çetelerin sivil halka katliamı ardından, bugünde hükümete yakın bir gazete YPGYPJ güçlerinin çetelere yönelik operasyonunu hedef almış ve çetelerin girdiği hastane binasında 19 doktorun bulunduğu ve YPG/YPJ güçlerinin bu binayı patlattığı ve içinde bulunan doktorların yaşamlarını yitirdiği iddia ediliyor. Bu iddialar için ne diyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“büyük başarılar ardından Girê Sipî’nin kurtarılması ve yine Eyn Îsa kasabasının bu son süreçlerde YPG/YPG güçleri tarafından kurtarıldı. Kuşkusuz bu kesimler Kürt halkının başarısını ve özellikle Kobanê halkının başarısını görmek istemeyen, hazmedemeyenlerdir. O yüzden bir sürü doğru olmayan asılsız iddialarla YPG’yi yıpratmaya çalışarak kötü göstermeye çalışacaklardır. Bu bakımdan söylenenlerin de hiçbir doğruluğu yoktur. YPG güçleri tarafından patlatılan hastanede yalnızca çeteler bulunmaktaydı, başka da kimse yoktu.”
(ekip/ad)
ANHA

No comments