Breaking News

YPG: 10 köy özgürleşti, 45 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – Kobani ve Cizîr bölgelerinde DAIŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 45 çete üyesi öldürüldü. 10 köyün çetelerden temizlendiği çatışmalarda 4 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.
Kobani ve Cizîr bölgelerinde DAIŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 29. gününde başarıyla devam ettiğini belirtti.
YPG operasyonu iki koldan devam ediyor
Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürdüğünü kaydeden Basın Merkezi, Mebruka’nın batısında ilerleyişini sürdüren YPG güçlerinin düğer taraftan Kizwan dağının batısında yer alan hatta da operasyonlarına devam ettiğini bildirdi.
Mebruka’da 6 köy daha çetelerden temizlendi
Açıklamada, “Güçlerimiz dün gece Mebrûka’nın batısında yer alan bölgede yeni operasyonlar düzenlemiştir. Bu operasyonlar sonucunda güçlerimiz El Hayis, Hewwas, El Qadriyê, Dehlîz, Zeydî ve Seferna köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Operasyonda ölü ve yaralı çete sayısı netleştirlemiştir” denildi.
YPG, operasyonda çetelerin döşediği mayına basan bir savaşçının yaralandığını, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete eriştiğini belirtti.
Kezwan-Alya arasında 4 köyde işgale son verildi
Açıklamada ayrıca Kezwan dağının kuzeyi ile Alya’nın güneybatısı arasında kalan bölgede operasyonlarını sürdüren YPG güçleri ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı da ifade edilirken, son 24 saatte bu alanlarda Maptuh, Ebû Hesen, Hiseyn Acêl ve Aşşan köylerinin çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği, Meptuh köyünde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 22 çete üyesinin de öldürüldüğü kaydedildi.
Bedia’da güğüs göğüse çatışmalar sürüyor
Bu sabah da YPG güçleri ile çete grupları arasında aynı alanda yer alan Bedîa köyünde şiddetli çatışmalar yaşandığına dikkat çeken YPG, “Yakın mesafede göğüs göğüse yaşanan ve halen devam eden çatışmalarda şu ana kadar tespit edilebilen 19 çete üyesi öldürülmüştür. Çetelerin açtığı ilk ateş sonucu 2 yoldaşımız şehit düşmüştür” dedi.
Kobani’de çete saldırısı püskürtüldü
YPG Basın Merkezi açıklamasında, Kobani direnişinin 262. gününde devam ettiği belirtilerek şu bilgiler paylaşıldı: “Çete grupları dün gece Kobani’nin güneyinde yeni bir saldırı düzenlemiştir. Qeynterê köyüne yönelik saldırının ardından şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çete saldırısını püskürten güçlerimiz 4 çete üyesini de öldürmüştür. Bu çatışmalarda kahramanca savaşan bir yoldaşımız şehit düşmüştür.
Aynı cephede çeteler Qil Haydê köyüne yönelik de havan topu saldırısı düzenlemiştir.”
(aç)
ANHA

No comments