Breaking News

YPG: 11 köy,7 mezra özgürleşti, Ebu Xeşeb yolu denetime alındı

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, Mebruka ve Kizwan dağı bölgelerinde 11 köy ile 7 mezrada çete işgaline son verdi. Şiddetli çatışmalar sonucunda bir startejit tepe ile çetelerin geçiş güzergahı olan Ebu Xeşeb yolu da YPG’nin denetimine girrdi.
Cizîr bölgesinde DAIŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 30. gününde başarıyla devam ettiğini belirtti.
Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürdüğünü kaydeden Basın Merkezi, Mebruka’nın batısında ilerleyişini sürdüren YPG güçlerinin Kizwan dağının kuzeyi ile Alya köyünün güneybatısı arasında kalan alana yönelik operasyonunun sonuçlandığını bildirdi.
Açıklamada şu deyalar yer aldı:
Mebruka’da 5, Küzwan dağı kuzeyinde 6 köy kurtarıldı
“Son 24 saatte güçlerimiz, Mebruka’nın batısında Elegil, El-Şemaş, El-Katum ile isimleri öğrenilemeyen diğer 2 köy ile 7 mezra ve strateji bir tepeyi çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.
Güçlerimizin Kizwan dağının kuzeyi ile Alya köyünün güneybatısı arasında kalan alana yönelik operasyonu başarıyla sonuçlanmıştır. Bu alanda El Girîn, Sifeyan, Ebû Fixêd, Hisên Ecêl, Elbo Hesen, Eleşan köyleri ile Ebû Xeşeb yolu tümden çetelerden temzilenmiştir.”

No comments