Breaking News

YPG: 13 köy ve 5 mezrada çete işgaline son verildi

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, DAIŞ çetelerinin işgali altında bulunan 13 köy ve 5 mezrayı çetelerden temizleyerek birçok silah ve cephaneye de el koydu. Onlarca çetenin öldürüldüğü çatışmalarda bir YPG’li de yaşamını yitirdi.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr bölgelerinde DAIŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak çetelere önemli darbeler vurulduğunu bildirdi.
Basın Merkezi, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 27. gününde başarılıyla devam ettiğini belirttti.
Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürdüğüne yer verilen açıklamada, şu bilgileri paylaştı:
“Güçlerimiz dün gece ve bu sabah erken saatlerde bu bölgede çetelere öneli darbe vurmuştur. Son 24 saat içinde güçlerimiz bölgedeki Xiwêlan, büyük ve küçük Xwêra, Recim Enwe, Nestel, Tibe, Hewasî, Hacir köyleri ile Hacir tepesi ve 5 mezrayı çetelerden temzileyerek özgürleştirmiştir. Operasyonda çetelerin ölü ve yaralı sayısı tam olarak netleştirilememiştir.
Güçlerimizin bualanda başlattığıu arama tarama faalieytleri devam etmektedir.
Şehîd Şoreş Amed operasyonunun 3. gününde 5 köy özgürleşti
YPG, DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direniş 260. gününde doğu Kobani’deki 5 köyün daha çetelerden temizlendiğini duyurdu.
YPG güçleri tarafından Kobanê’nin doğusunda başlatılan Şehit Şoreş Amed operasyonunun 3. gününe girdiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Operasyon kapsamında daha önce bu alanda özgürleştirilen 11 köye ek olarak güçlerimiz dün de 5 köyü çetelerden temizlemiştir. Çetelerden kurtarılan köylerin isimleri şu şekildedir; Ixdê, Meraser, küçük ve büyük Kepinrepên ve küçük Mizxane.
Bu operasyonda güçlerimiz tespit edilebilen 35 çete üyesini öldürmüştür. Güçlerimiz bu alanda 17 çete cenazesi ile birlikte 13 adet kaleşnikof, 4.000 adet kaleşnikof mermisi ve 62 adet kaleşnikof şarjörü, 2 adet BKC ve 3.000 adet BKC mermisi, 3 adet B7 roketatar ve 6 adet B7 roketatar mermisi, 3 adet çifte, 17 adet el bombası, 6 adet 60 mm’lik havan roketi, 1 adet dürbün, 1 adet gece görüş dürbünü ve çok sayıda askeri malzeme ele geçirmiştir.”
YPG, operasyonda bir savaşçının da yaşamını yütürdiğini bildirdi.
(aç)
ANHA

No comments