Breaking News

YPG: 4 köy özgürleşti, 24 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG savaşçıları, DAIŞ çetelerine vurdukları ağır darbelerle 4 köyü daha özgürleştirdi. 24 çetenin öldürüldüğü çatışmalarda bir çete ise yaralı olarak YPG savaşçılarının eline geçti.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr kantonlarında DAIŞ çetelerine vurulan ağır darbelere ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
Açıklamada, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 33. gününde başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi.
4 köy özgürleşti, 22 çete öldürüldü
Dün gece Silûk kasabasının 10 km doğu ve kuzeydoğusunda çete işgali altında bulunan köylere yönelik yeni bir operasyon düzenlendiğini belirten basın Merkezi, “Bu operasyonlar sonucunda Şara, Rêber, El Wastê köyleri çetelerden temizlenmiştir. Bugün sabah saatlerinde de yine Silûk kasabasına 9 km mesafeda bulunan Aliye köyü de çetelerden kurtarılmıştır.
Bu operasyonda çetelere ait 1 adet Hammer tipi zırhlı araç, 1 adet doçka monteli araç ve 2 adet pick-up tipi araç imha edilmiştir” dedi.
Açıklamada, bu alanlardaki çatışmalarda tespit edilebilen 22 çete üyesinin öldürüldüğü ve Bakurê Kürdistan sınırı üzerinde bulunan bir mezrada ise bir çete üyesinin yaralı olarak ele geçirildiği kaydedildi.
YPG, operasyonda bir savaşçının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Çete saldırıları püskürtüldü
DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direniş 266. gününde devam ederken YPG, DAIŞ çetelerinin dün sabah saatlerinde Kobanê’nin güneyinde bulunan birçok noktaya yönelik düzenlediği saldırıların püskürtüldüğünü belirtti.
Çatışmalardaki ölü ve yaralı sayısının tam olarak tespit edilemediğini kaydeden Basın Merkezi, “Qirat köyünde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde güçlerimiz çetelere ait 2 adet kaleşnikof, 8 adet kaleşnikof şarjörü ve 620 kaleşnikof mermisi, 2 adet BKC, 835 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 4 adet roketatar mermisi, 4 adet el bombası ve 2 adet raxt ele geçirmiştir.
Güçlerimiz, dün Kobanê’nin doğusunda hareket halindeki çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Cirin köyü yakınlarında düzenlenen operasyonda bir motorsiklet ile askeri bir araç darbelenmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.
Bir YPG’li yaşamını yitirdi
YPG ayrıca Kobanê’nin güneydoğusunda önceki gece özgürleştirilen Bîrevdê köyünde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çetelere ait 1 adet 12,5mm’lik doçka, 3 adet kaleşnikof, 1 adet BKC ve 1 adet Karnas silah ele geçirildiğini kaydederek aynı cephede çetelerin daha önce döşediği mayına basan bir YPG savaşçısının şehadete ulaştığını duyurdu.
(aç)
ANHA

No comments