Breaking News

YPG: 8 köy, 4 mezra ve bir stratejik tepe özgürleşti

HABER MERKEZİ – YPG güçleri Kobani ve Cizîr kantonlarında 8 köy ve 4 mezra ile bir stratejik tepeyi çetelerden temizledi. Hesekê’de ise, 2 çete saldırısı püskürtüldü. Çatışmalarda 11 YPG’li yaşamını yitirdi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı devam eden direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 32. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten YPG, “Hamlemizin ikinci aşaması kapsamında Silûk kasabasına doğru ilerleyişlerini sürdüren güçlerimiz, çetelerin Hasekê kent merkezine yönelik saldırılarına karşı da görkemli bir direniş sergilemektedir” dedi.
Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:
Siluk yolunda 5 köy ve 4 mezra özgürleştirildi
“Dün gece güçlerimiz Silûk kasabasının 14 km doğu ve kuzeydoğusunda bulunan alanlarda yeni bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon neticesinde güçlerimiz Sara, Bîr Asî, Mihêsin, Keysum, Reqebe köyleri, 4 mezra ve stratejik 1 tepeyi çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.
Bu alanda yaşanan çatışmalarda onlarca çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz öldürülen çetelere ait 4 cenazeyle birlikte 7 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 2.000 adet BKC mermisi, 3 adet B7 roketatar mermisi ve çok sayıda askeri malzeme ele geçirmiştir.
Öncü katılımları ve cesaretleriyle operasyonun ilerlemesinde önemli rol oynayan 5 arkadaşımız çıkan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.”
Camus köyünde 7 çete öldürüldü
Bugün aynı bölgede YPG savaşçılarının operasyonlarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada “güçlerimiz öğlen saatlerinde Silûk kasabasının 13 km doğusunda bulunan Camus köyünü de özgürleştirmiştir. Bu köyde tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüş, çetelere ait 2 cenaze de güçlerimizin eline geçmiştir” denildi.
Çetelerin Hesekê’ye yönelik 2 saldırısı püskürtüldü
YPG, önceki gece Kezwan dağının doğu ucunda bulunan stratejik noktalara yönelik saldırıları YPG güçleri tarafından püskürtülen çetelerin dün gece aynı bölgede yeni bir saldırı düzenlediğini kaydetti.
Hesekê kent merkezine yönelik saldırıları kapsamında, kentin güneybatı ucunda bulunan bu alanı almak için büyük çaba sergileyen çete gruplarının saldırılarının boşa çıkarıldığını belirten Basın Merkezi, Çetelerin Şeddadê ve Reqqa’dan gelen takviye güç ve ağır silah desteğinde 2 kez üst üste düzenlediği saldırılar da güçlerimizce püskürtülmüştür.
Bu alanda yaşanan çatışmalarda onlarca çete üyesi öldürülürken, 2 askeri araç da darbelenmiştir” dedi.
Kobani’de 2 köy özgürleşti
  1. gününde devam eden kobani direnişine ilişkin ise YPG Basın Merkezi, şu bilgileri paylaştı:
“Güçlerimiz dün sabah saatlerinde Kobanê’nin güneydoğusunda yeni bir operasyon düzenlemiştir. Çete gruplarının işgali altındaki Büyük Çortenek ve Bîrevdê köylerinin kurtarılması amacıyla düzenlenen operasyon başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Güçlerimiz, çetelerden kurtarılan bu köylerde yaptıkları arama-tarama faaliyetlerinde çetelere ait 12,5mm’lik bir doçka ile bu silaha ait 100 mermi ele geçirmiştir”.
Çete saldırısı kırıldı 7 çete öldürüldü
“Kobanê’nin doğusunda bulunan Cirin ve Korik köylerine yönelik çete grupları tarafından birer saldırı düzenlenmiştir. Korik köyüne yönelik saldırıları kırılan çeteler alandan kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alanda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 5 çete cenazesiyle birlikte 5 adet kaleşnikof, 500 adet kaleşnikof mermisi, 1 adet BKC, 10.000 adet BKC mermisi, 1 adet BKC yedek namlusu, 1 adet B7 roketatar, 6 adet roketatar mermisi, 1 tabanca ve çok sayıda askeri malzeme ele geçirmiştir.”
6 YPG’li yaşamını yitirdi
“Kobanê’nin güneyinde bulunan Ernê ve Kirat köyleriyle Girê Hecî, Girê Reş ve Girê Dîcle alanlarında çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çete saldırıları ardından başlayan çatışmalar halen yer yer devam etmektedir.”
YPG, son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda büyük bir cesaret ve fedakarlıkla savaşan 6 savaşçının şehadete ulaştığını duyurdu.
(aç)
ANHA

No comments