Breaking News

YPG: 9 köy özgürleşti, 14 çete cenazesi ele geçti

HABER MEKEZİ – DAIŞ çetelerine yönelik operasyonlarını yoğunlaştıran YPG savaşçıları, 9 köyü daha çete işgalinden kurtardı. Çatışmalarda öldürülen onlarca çeteden 14’ünün cenazesi YPG’nin eline geçti.
YPG Basın Merkezi, Cizîr ve Kobani kantonlarında DAIŞ çetelerine yönelik operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 26. gününde başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi.
Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürdüğünü kaydeden Basın Merkezi, şu bilgileri paylaştı:
Güçlerimiz son 24 saat içerisinde çetelere ağır darbeler vurmuştur. Yaşanan şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz Xiwêra, Tifehiya, Xizêlê, Um El Heyal ve Dixeylaniyê köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.
Son 24 saat içinde güçlerimiz DAIŞ çetelerine önemli darbeler vurmuştur. Yaşanan şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz Xiwêra, Tifehiya, Xizêlê, Um El Heyal ve Dixeylaniyê köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.
Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Güçlerimiz öldürülen çetelere ait 14 cenazeyle birlikte 12 adet kaleşnikof, 1 adet M16 silah, biri doçka monteli olmak üzere 3 askeri araç, çok sayıda cephane ve askeri malzeme ele geçirmiştir.
Güçlerimizin alandaki operasyonu devam etmektedir.”
Kobani’de 4 köy özgürleşti
YPG, önceki gün Kobanê’nin doğusunda başlatılan operasyonun da devam ettiğini bildirdi.
Açıklamada, bu operasyon neticesinde Keynter, birinci, ikinci ve üçüncü Kûlan köyleri ile Kepinrepin tepesinin çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği belirtilirken alandaki yoğun çatışmalar nedeniyle operasyonun sonuçlarının tam olarak netleştirilemediği ifade edildi.
(aç)
ANHA

No comments