Breaking News

YPG: Çeteler Şêxler’de çembere alındı

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, Fırat suyunu botlarla geçen bir çete grubunun Şexler a Jorin köyü yakınlarında çembere alındığını, kobani genelinde yaşanan çatışmalarda öldürülen çetelerden 6’sının cenazesinin savaşçıların elinde olduğunu bildirdi.
YPG Basın Merkezi, Kobani’ye dönük çete saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
DAIŞ çetelerinin Kobanê’deki sivil halka yönelik dün sabah saatlerinde düzenlediği saldırılar ardından YPG güçlerinin başlattığı operasyonların devam ettiğini belirten Basın Merkezi, şu bilgileri paylaştı:
4 noktada çeteler kıstırıldı
“Güçlerimiz, çeteleri kent içinde 4 ayrı noktada sıkıştırmış, tüm gün ve gece boyunca bu alanlardaki çatışmalar aralıksız bir şekilde devam etmiştir. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda güçlerimiz çetelere ait 2 askeri aracı imha etmiştir. Güçlerimiz ayrıca burada çetelere ait 2 adet askeri araç, 1 adet 12,5mm’lik doçka monteli araç, 1 adet askeri telsiz cihaz ve 1 adet kamera ele geçirmiştir. Bu alandaki operasyonlar devam etmektedir.
Kent içinde yaşanan çatışmalarda 3 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.
Batı Kobani’de çete saldırısı
Çete grupları bugün sabah saatlerinde de Kobanê’nin batısında bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Fırat suyunu botlarla geçen küçük bir çete grubu Şexler a Jorin köyü yakınlarında çembere alınmıştır. Bu alandaki çatışmalar devam etmektedir.
Çeteler güneyde 5 koldan saldırdı
Kobanê’nin güneyinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasındaki çatışmalar da devam etmektedir. Dün gece çete grupları Şehîd Xabur tepesine 2 koldan, Mecmela Gazê bölgesinde de 3 koldan saldırı düzenlemiştir. Bu alanlarda yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz çetelere ait 6 cenazeyle birlikte 16 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda cephane ele geçirmiştir”.
5 savaşçı yaşamını yitirdi
YPG, çatışmalarda 1 YPG ve 1 Şems El-Şîmal savaşçısınının, çete gruplarının dün katliam düzenlediği Berxbotan köyündeki çatışmalarda ise 3 YPG’linin şehit düştüğünü bildirdi.
(aç)
ANHA

No comments