Breaking News

YPG: Kezwan-Alya arasında 10 köy daha özgürleştirildi

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, Kizwan dağı-Alya bölgesi arasında başlattığı operasyonda 10 köyü çete işgalinden kurtardı. DAIŞ çetelerinin iki saldırısını püskürterek bir çok silah ve askeri mazlemeyi ele geçiren YPG, Kobani’de de 3 çete üyesini öldürdü.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr bölgelerinde DAIŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 28. gününde başarılıyla devam ettiğini belirten YPG, Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların sürdüğünü kaydetti.
Yeni başlayan operasyonda 10 köy işgalden kurtarıldı
Basın Merkezi, bu sabah Kezwan dağının kuzeyi ile Alya’nın güneybatısı arasında kalan bölgede yeni bir operasyon başlatıldığını duyurdu.
Operasyon çerçevesinde bu alanda şu ana kadar Ebû Ceradê, Ceradê Beggara, El Cefer, Til Mixer, Hezûmiyê ve henüz isimleri netleştirilemeyen 5 köyün çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği belirtilen açıklamada bu alandaki operasyonun tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.
Çetelerin Bedîa Silûk ve Xwêylan saldırıları püskürtüldü
YPG açıklamasında ayrıca çete gruplarının dün gece Mebruka’nın batısında yer alan Bedîa Silûk köyü etrafında mevzilenen YPG güçlerine, bu sabah da aynı hatta yer alan Xwêylan köyüne yönelik saldırılar gerçekleştirdiği ve her iki çete saldırısının da YPG savaşçıları tarafından püskürtüldüğü ifade edildi.
YPG, bu alanlardaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediğini, alanda 5 çete cenazesiyle birlikte bazı askeri malzemelerin de ele geçirildiğini kaydetti.
Bir YPG’li yaşamını yitirdi
Basın Merkezi, çatışmalarda bir YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.
YPG açıklamasında, önceki gün çetelerden temizlenen Xîwêran köyü ve etrafındaki alanda yürütülen arama tarama faaliyetleri sonucunda 14 kleş, 71 kleş şarjörü, 500 kleş mermisi, 2 BKC ile bir BKC zinciri, 4 B-7 Roketatar, 20 B7 roketi, 3 pompalı tüfek, 20 el yapımı Katyuşa Füzesi, 8 el bombası, 1 Tank dürbünü, 14 raxt, 2 gaz maskesi, 10 sırt çantası, örgütsel döküman ve askeri malzemenin savaşçılar tarafından ele geçirildiği de kaydedildi.
Kobani’de saldırı hazırlığındaki çetelere operasyon
DAIŞ çetelerini Kobani’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direniş 261. gününde devam ediyor.
YPG, dün gece çete gruplarının doğu Kobani’de bir saldırı girişiminde bulunduğunu belirterek “Merêser köyüne saldırı hazırlığı içinde olan çete grubundan haberdar olan güçlerimiz, bu çete grubuna karşı bir operasyon düzenlemiştir. Güçlerimiz bu operasyonda 3 çete üyesini öldürmüş, bir çeteyi de yaralamıştır” dedi.
(aç)
ANHA

No comments