Breaking News

YPG Kobani Komutanlığı’ndan operasyon açıklaması

HABER MERKEZİ – YPG Kobani Komutanlığı, Kobani’ye saldıran 80-100 arası çete grubundan Türkiye’ye kaçan 7 çete dışındaki tüm çetelerin öldürüldüğünü belirterek tüm şehitlerin intikamını alma sözü verdi. YPG, “233 sivilin şehit edildiği vahşi katliamın hesabı da çetelere çok ağır ödeteceğiz” dedi.
YPG Kobani Komutanlığı, DAIŞ çetesinin Kobani’ye saldırarak sivil halkı katlettiği saldırı ardından başlattığı temizlik operasyona ilişki yazılı bir açıklama yaptı.
Operasyon boyunca 23 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini belirten YPG Kobani Komutanlığının yazılı açıklaması şöyle:
“25 Haziran tarihinde sabah saatlerinde 80-100 arası çete grubu, kadın ve çocuklar dahil sivilleri katletme planıyla Kobani’ye girmişlerdir.
80-100 arası çete grubu Kobani’nin güneydeki Sirrîn bölgesinden gizli yollardan tek tek araçlarla geçip Kobani bölgesinde boş bir arazide birleşip, ÖSO üniformaları giyip ÖSO bayrakları taşıyarak asayiş kontrol noktalarını geçip Kobanê kent merkezine girmişlerdir.
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, bazı çete grupları da Türkiye sınırından kente giriş yapmıştır. Bazı görgü tanıkları da bazı çete gruplarını Türkiye sınırından geçtiklerini gözleriyle görmüşlerdir.
Şehir merkezine girer girmez rastgele taramalarla onlara kadın, çocuk ve yaşlı insanı katleden çeteler aynı zamanda onlarca sivil insanımızı da rehin almışlardır.
Çetelerin kente girdikleri andan itibaren YPG/YPJ ve asayiş güçleri, çetelere karşı geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır.
Operasyonun 3. gününde, kent merkezindeki çatışmalara giren çete üyelerinin büyük bölümü öldürülmüş, biri de sağ yakalanmıştır.
Kent merkezine giren çetelerden 7’si Türkiye’ye, 8’i ise Kobanê’nin güneyine kaçmıştır. Güçlerimizin ısrarlı takibi sonucunda güneye kaçan çetelerden 2’si Termik bögesinde 6’sı da Korpîngar bölgesinde öldürülmüştür.
Türkiye’ye kaçan 7 çete üyesi dışında kent merkezine giren çetelerin tümü öldürülmüş, silah ve cephanelerine de el konulmuştur.
Çeteler tarafından rehin alınan onlarca sivilin can güvenliklerinin tehlikeye girmemesi için duyarlı davranıldığından operasyon ağır ilerlemiş ve uzamıştır.
Operasyonun başladığı andan itibaren çetelerce rehin alınan onlarca sivil insanımız YPG/YPJ güçlerinin dikkatli ve profesyonelce yaklaşımları sonucunda sağ salim kurtarılmıştır.
Bu operasyonlarda kent içinde 7, Berxbotan köyünde 3 ve kent kırsalında aynı amaçla sürdürülen operasyonlardaki çatışmalarda ise 11 arkadaşımız büyük özveri ve kahramanlıkla savaşarak şehadete ulaşmıştır. Katliam sonucunda Berxbotan köyünde 23, Kobani kanton merkezinde de 210 olmak üzere toplam 233 sivil insanımız katledilmiş, 273 sivil de yaralanmıştır. Yine 14 Asayiş üyesi, bir TEV DEM üyesi, bir Yekîtiya Ciwanên Rojava (Rojava Gençlik Birliği) üyesi de bu saldırılarda şehit düşmüştür.
Tarihi Kobani direnişinde büyük fedakarlıklar sergileyen ve Kobanê özgürleştirildikten sonra da Yeniden İnşa çalışmalarına aktif katılan Arnavut asıllı bir Türk olan Rifat Horoz (Karker Kobanê) da, çetelerin bu katliam saldırısında şehadete ulaşmış ve şehadetiyle Kürt, Türk ve Arnavut halklarının kardeşliğinin sembolü olmuştur.
YPG/YPJ güçleri olarak bir kez daha halkımıza tüm şehitlerin intikamını alacağımızın sözünü verirken bu vahşi katliamın hesabını da çetelere çok ağır ödeteceğimizi duyuruyoruz.”
(aç)
ANHA

No comments