Breaking News

YPG: Kobani’ye saldıran çetelerden 30’u öldürüldü, operasyon sürüyor

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin ÖSO üniformaları giyerek Kobani’de gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar en az 30 çete üyesinin öldürüldüğünü ve operasyonun sürdüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin bu sabah Kobani’ye düzenlediği saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
DAIŞ çetelerinin, bugün sabah saatlerinde Kobanê kent merkezi ve güneyinde eş zamanlı bir saldırı düzenlediğini belirten Basın Merkezi şu bilgileri paylaştı:
Çetelerden katliam provası
Çete grupları sabah saat 04.40 civarında Mürşitpınar sınır kapısında bomba yüklü bir araç patlatmıştır. Çeteler bu patlama ardından kent merkezinde bulunan Kaniya Kurda mahallesi, Sınır Tanımıyan Doktorlar Örgütü’ne ait hastane, Botan mahallesi ve Hacı Reşat Cami’sine saldırı düzenlemiştir. ÖSO savaşçılarına ait kıyafetler giyen çeteler, kent içinde çoğunluku kadın ve çocuklardan oluşan sivilleri rast gele taramış ve katliam girişiminde bulunmuştur.
Çetelere YPG müdalahalesi
Güçlerimiz, saldırıların düzenlediği alanlara hızla müdahale etmiştir. Adı geçen alanlarda güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Her dört noktadaki çete gruplarını kuşatmaya alan güçlerimiz, çoğu çete üyesini öldürmüştür. Bu alanlardaki çatışmalar sürerken çeteler öğlen saatlerinde yine Mürşitpınar sınır kapısında patlayıcı yüklü bir araç daha patlatmıştır. Güçlerimizin kuşatma altındaki çetelere yönelik operasyonları devam etmektedir.
BerxBotan’da 30 çete öldürüldü
Kobanê güneyinde de çete grupları saat 05.30 civarında eş zamanlı olarak Berxbotan ve Zerik köyleriyle, Sevê tepesine yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu alanda da güçlerimiz çete gruplarına müdahalede bulunmuş ve şiddetli çatışmalar ardından çete gruplarını bu alandan püskürtmüştür.
Adı geçen alanlarda güçlerimiz şu ana kadar tespit edilebilen 30 civarında çete üyesini öldürmüştür. Güçlerimizin operasyonlarının tamamlanması ardından, sonuçlar hakkında bilgi paylaşılacaktır”.
(aç)
ANHA

No comments