Breaking News

YPG: Son 24 saatte 31 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, 2 köy ve dört mezrayı çetelerden temizlerken Til Berak’ta çete saldırılarını püskürttü. Çatışmalarda 31 çete üyesi öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, Rojava’da DAIŞ çetelerine karşı devam eden direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 31. gününde başarılı bir şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada Hamlenin ikinci aşaması kapsamında Serêkaniyê’nin güneybatısındaki operasyonların da sürdüğü kaydedildi.
Mebruka’nın batısında 21 çete öldürüldü
“Operasyonların son 24 saatlik bölümünde güçlerimiz çetelere önemli darbeler vurmuştur” diyen Basın Merkezi, şu bilgileri paylaştı:
“Güçlerimiz, dün çetelerin işgali altında bulunan Şemmas, Hesna ya Rojhilat köyleriyle El Katum, Ebû Elî ve ismi tespit edilemeyen 2 mezraayı daha kurtararak özgürleştirmiştir. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda güçlerimiz çetelere ait 1 adet askeri araç, 5 kaleşnikof ve bir miktar cephane imha etmiştir.
Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 21 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 10 çete cenazesiyle birlikte 2 adet kaleşnikof ve 1 adet B7 roketatar ele geçirmiştir”.
Kobani direnişi 264. gününde
DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direniş 264. gününde devam ediyor.
YPG güçleri, önceki gün çetelerden temizlenen Qeynter köyündeki arama-tarama faaliyetlerini sonuçlandırdı.
Bu faaliyetlerde 1 çete cenazesiyle birlikte 1 adet 14,5mm’lik doçka, 1 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve 1 adet askeri araç da YPG güçlerinin elien geçti.
Til Berak’ta çete saldırısı
YPG, dün gece çete grupları Til Berak’ın güneydoğusunda bulunan Hiweyş ve Til Haydar köylerine yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğunu kaydetti.
Saldırı hazırlığında bulunan bu çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlendiğini bildiren YPG, “Çete gruplarını kuşatmaya alan güçlerimiz çıkan çatışmalarda tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürmüş, 4 çete üyesi de yaralamıştır.
Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 3 adet kaleşnikof, 1290 adet kaleşnikof mermisi ve 43 kaleşnikof şarjörü, 2 adet BKC ve 600 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 7 adet B7 roketatar güllesi, 10 adet el yapımı mayın, 4 adet raxt, 1 adet telsiz cihaz ve 9 adet el bombası ele geçirmiştir” dedi.
(aç)
ANHA

No comments