Breaking News

YPG: Teröristler Kobanê'ye batıdan araçlarla girdiler

IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırıları hakkında açıklamalar yapan, Redur Xelil beş araçlık bir konvoyla saldıran teröristlerin ÖSO'ya ait bir bayrağı kullanarak kendilerini aldattıklarını ve çevrede gördükleri herkese rastgele ateş ettiklerini söyledi.

IŞİD teröristleri Girê Spî’de aldıkları yenilgi sonrası Kürt güçlerinin Rakka’ya doğru ilerlemesi üzerine dün gece eşzamanlı olarak Hasekê ile Kobanê’ye yönelik şok saldırılar gerçekleştirdi. 

Kürt güçlerinin Suriye’deki önlenemez ilerlemesi karşısında bocalayan IŞİD teröristleri toprak kaybettikleri her dönemde yaptıkları gibi taktiksel bir değişikliğe gittiler.

IŞİD Örgütü tarafından yapılan açıklamada, şehrin yarısının hükümet, diğer yarısının Kürt güçlerinin kontrolü altında bulunan Hesekê’nin güney batısında bulunan el Nişwe mahallesi ile komşu bölgeleri ele geçirdiği, hükümet güçlerinin şehir merkezine doğru geri çekildiklerini iddia etti.

Suriye devlet Televizyonu IŞİD teröristlerinin el Nişwe mahallesi sakinlerini evlerinden kovduklarını, direnenleri infaz ettiklerini ve bazılarını gözaltına aldıklarını ileri sürdü ve aralarında Tunuslu lider olarak tanımlanan birinin de bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Suriye savaşını başından beri izleyen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yetkilileri yaptıkları açıklamada IŞİD’in iki mahallenin kontrolünü hükümet güçlerinden aldığını belirtti.

Bugün sabah gerçekleşen saldırı ile ilgili bir açıklama yapan YPG sözcüsü Redur Xelil, “Teröristlerin Kobanê’ye beş araçlık bir konvoyla şehrin batısından girdiklerini ve IŞİD’e karşı YPG’nin yanında savaşan batı-destekli Özgür Suriye Ordusu’na ait bir bayrakla kendilerini aldattıklarını,” söyledi.

Reuters’a demeç veren Redur Xelil, “Teröristlerin rastgele çevrelerinde gördükleri herkese ateş açmaya başladıklarını, söyledi.

Redur Xelil IŞİD’in batıdan araçlarla giriş yaptığını söylerken, Suriye devlet Televizyonu ile bazı CHP’li milletvekilleri teröristlerin Türkiye’den giriş yaptıklarını iddia etmiş, bu iddialar Türk yetkililer tarafından reddedilmişti.

Kobanê’de bulunan Welat Ömer isimli doktor ajanslara yaptığı açıklamada “saldırıda 15 insanın yaşamını yitirdiği ve 70 kişinin de yaralandığı, yaralıların bir çoğunun durumunun ağır olduğunu, bazılarının el ve ayaklarını kaybettiğini, ağır yaralananların bir kısmının Türkiye’ye götürüldüğünü,” söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise IŞİD teröristleri tarafından Kobanê’nin bir köyüne yapılan saldırıda en az 20 Kürt sivil öldürüldü.

Basına açıklama yapmaya yetkili olmadığı için isminin açıklanmasını istemeyen bir Suriyeli yetkili, “IŞİD’in, savaşan güçlerin dikkatini farklı bölgelere yönlendirmeyi amaçladığını, çünkü Rakka yakınlarında büyük bir baskı hissettiklerini,” vurgulayarak, “Rakka’daki durumlarından kaynaklı büyük bir tehlike hissettikleri için Hasekê ve Kobanê’ye yöneldiklerine inandığını,” söyledi.


No comments