Breaking News

11 özgürlük savaşçısı Başur’a uğurlanıyor

DÊRIK – Cizîr ve Kobanê Kantonlarındaki direnişte yaşamını yitiren 11 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi Dêrîk ve Girkê Legêli binlerce kişi tarafından Başurê Kürdistan’a uğurlanıyor.
Cizîr ve Kobanê Kantonlarındaki direnişte yaşamını yitiren 11 YPG/YPJ savaşçısı Huseyin Gokalp (Rustem Cûdî), Yakup Turkan (Tekoşer Nisêbîn), Îsmail Ataman (Dilşêr Botan), Mahsum Seçen (Zerdeşt Avesta), Fatma Dalmîş (Mezra Botan), Hazal Eren (Newroz Botan) Necla Yilmaz (Tekoşîn Nûda), Emine Denîç (Bêrîtan Gap), Ayşe Kaçar (Bêrîtan Gabar), Delet Toran (Bêrîtan Zîlan) ve Adem Tankan’ın (Devrim Sipêrtî) cenazelerini Başurê Kürdistan’a uğurlamak için Dêrîk ve Girkê Legê’den binlerce yurttaş Dêrîk hastanesi önünde bir araya geldi.
Hastane önünde toplanan yurttaşlar aralıksız bir şekilde şehitlere bağlılık sloganları attı. Halk şehitlerini Başurê Kürdistan’a uğurlamak için oluşturulan cenaze konvoyuyla Sêmalka sınır kapısına doğru yola koyuldu.
Cenaze konvoyu Sêmalka sınır kapısına ulaştıktan sonra burada bir tören düzenlenecek ve daha sonra 11 özgürlük savaşçısı Başurê Kürdistan’a uğurlanacak.
(ad)
ANHA


No comments