Breaking News

‘14 Temmuz ruhu 19 Temmuz devriminde vücut buldu’

QAMIŞLO – Cizîr Kantonu Şehitler Konseyi, 14 Temmuz 1982’de amed zindanında sergilenen direnişin Kürt Halkının yeniden doğuşunu sağladığını belirterek, “80’li yıllarda faşist iktidar odakları Amed zindanında yenilmeye mahkum edildiyse, bugün Kobanê başta olmak üzere tüm Rojava kentlerinde de yenilmeye mahkumdur ve hergün yenilmektedir” dedi.
Xeyrî Durmuş, Kemal Pîr, Akîf Yilmaz ve Elî Çîçek’in Amed zindanında başlattıkları büyük ölüm orucu direnişinin 33. yıldönümü vesilesiyle Cizîr Kantonu Şehitler Konseyi yazılı br açıklama yayınladı. Konseyin açıklamasında, Rojava’daki direniş sonucunda 14 Temmuz ruhunun başarıya ulaşarak 19 Temmuz devriminde vücut bulduğu belirtildi.
Cizîr Kantonu Şehitler Konseyi’nin açıklaması şöyle;
“19 Temmuz Rojava Kürdistan halkının devrimi 3 yıllık mücadele ve direnişin ardından 4. yıllına giriyor. Rojava devrimi Ortadoğu toplumlarının demokratik devrimidir. Bunun en güncel hali toplumun özgür iradeli duruşunda belli olmaktadır. Rojava devrimi Demokratik Özerklik Yönetimi aracılığıyla kendini özgürlük, siyasi ve ahlaki-politik toplum paradigmasına dayandırıyor.
Rojava devrimi demokratik yöntemlerle toplumun iktidara dayanmadan kendi kendini yönetebilmesi için toplumun her alanında yerini edindi. Bölge halkının özgür iradesine karşı tüm siyasi ve askeri saldırılar toplumu özgür düşünceden caydıramadı.
Erkek egemen zihniyeti ulus-devlet gücüyle ve iktidar odaklarıyla Demokratik Ulus projesini tasfiye etmek istiyor. Ancak bölge halkının özgür iradesi Demokratik Ulus projesinin yaşam bulması için mücadelesini yaşamın her alanında sürdürerek, tüm bu yok etme saldırlarını boşa çıkardı.
Ortadoğu’da yaşanan savaş ve çatışmalı durum, demokratik toplum zihniyetiyle milliyetçi zihniyet arasında yaşanmaktadır.
Rojava Devrimi, 14 Temmuz Amed Zindanı direniş ruhunun devamıdır. Rojava ile Kürdistan’ın özgürlüğü ve başarısının tamamı bu direnişin mirasıdır. 14 Temmuz 1982 direnişi, ölümden yaşamı yarattı ve Kürt halkının devrimini diriltti.
14 Temmuz direnişi, halkın özgürlük inşasına dönüştü. Düşman barbarlığıyla direnişçilerin özgür iradesini kırmaya çalıştı ama o direnişçiler şimdi özgürlük yolunda birer direniş rehberine dönüştüler. Bugünde aynı zihniyete sahip teröristler ve destekçileri, Rojava’da ve tüm Kürdistan’da Kürt halkına saldırıyor. Aynı ırkçı zihniyet, farklı farklı isimler altında, Kürt halkının demokratik ulus temeli üzerine inşa ettiği projeyi yıkmaya çalışıyorlar. Nasıl ki; egemen güçlerin planları ‘80’li yıllarda Amed Zindanı’nda boşa çıkarıldıysa, bugün de Kobanê’de, Girê Spî’de, Hesekê’de, Serêkaniyê’de, Kizwan Dağı’nda ve tüm Rojava’da planları boşa çıkarıyor.
Rojava Devrimi, bölge halklarının umut ve inançlarını büyüttü. 19 Temmuz Devrimi, özgürlük isteyen herkes için umut ışığı olmuştur. Aynı zamanda da imhacı, sınıfsal ve egemenlikçi zihniyete karşı ahlaki ve politik bir toplum kurmak isteyen herkes için de bir okul olmuştur.
YPG güçleri, Rojava halklarının kutsal değerlerinin temsiliyetini yapıyor. 19 Temmuz Devrimi, YPG/YPJ güçlerinin karalamaya çalışan çevrelere karşı en açık ve net örnektir. Çünkü YPG binlerce şehidin kanı sayesinde kuruldu. YPG, şimdi de Rojava halklarının kutsal değerlerinden biri haline geldi ve kesin başarının yegane temsilcisidir. YPG/YPJ güçlerini karalamaya çalışan tüm çevreler de devrimcilerin öfkesiyle karşılaşacaktır.
19 Temmuz Devrimi, içerisinde tüm oluşumların halkların kardeşliği temelinde haklarını aldığı, halkların birliği ve tüm oluşumların savunulduğu demokratik bir Suriye’nin temel taşı haline gelmiştir.”
(ad/eç)
ANHA

No comments